Subaru ilk elektrikli otomobil fabrikasını kuracak

Japon otomobil üreticisi Subaru, 2020'lerin sonlarında Japonya'da özel bir elektrikli otomobil fabrikası kurmayı hedefliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 12.05.2022 14:42 GÜNCELLEME 12.05.2022 14:42 OTOMOBİL
 Subaru ilk elektrikli otomobil fabrikasını kuracak
Subaru ilk elektrikli otomobil fabrikasını kuracak

Son yıllarda oldukça popüler hale gelen elektrikli otomobiller, birçok markanın bu pazara ciddi yatırımlar yapmasını sağladı.

Elektrikli otomobil üretim kervanına Japon marka Subaru da katıldı. Markanın, Toyota ile birlikte geliştirilen ilk elektrikli modeli Solterra, geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Japonya'da tanıtıldı.

Subaru, 2020'lerin sonlarında Japonya'da özel bir elektrikli araç (EV) fabrikası kurmayı hedefliyor.

2027'de yalnızca elektrikli otomobil üretecek

Şirket, 2027'den sonra yeni fabrikada yalnızca elektrikli araçlara yönelik bir üretim hattı açmadan önce, 2025 civarında benzinli ve elektrikli araçlardan oluşan karma bir üretim hattı başlatmayı planladığını söyledi.

Bu hareket, Subaru için bir ilk niteliğinde. Diğer Japon otomobil üreticileri, özel bir elektrikli araç fabrikası kurma planlarını henüz resmi olarak açıklamadı.

Japonya'nın otomobil üreticileri, şu anda otomobil endüstrisinin en hızlı büyüyen segmentinde lider olan Tesla'ya kaybettiği pazarı geri kazanmak için, son zamanlarda elektrikli araç üretimine hız vermiş durumda.

Öte yandan Subaru, elektrifikasyonu desteklemek için önümüzdeki beş yıl içinde 250 milyar yen (1.93 milyar dolar ) yatırım yapmayı planlıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR