Çin'den Teslaya bir yasak daha!

Tesla modellerinin, Pekin'in doğusundaki bir sahil beldesi olan Beidaihe'ye girişi en az iki ay süreyle yasaklanacak. Basında çıkan haberlere göre, yetkililer, araçların kameralarının hassas veriler toplamasından endişeli.

ABONE OL
GİRİŞ 22.06.2022 09:28 GÜNCELLEME 22.06.2022 09:28 OTOMOBİL
Çin'den Teslaya bir yasak daha!
Çin'den Teslaya bir yasak daha!

Reuters haber ajansının yerel bir trafik polisi yetkilisine dayandırdığı haberine göre Tesla araçlarının Pekin'in batısındaki bir Çin sahil beldesi olan ve geleneksel olarak Çin liderlerinin yaz tatillerine ev sahipliği yapan Beidaihe'de yasaklandığını bildirdi.

Habere göre yasak 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek ve en az iki ay sürecek.

Reuters'in kaynağı, kararın ''ulusal meseleler'' ile ilgili olduğunu ve önümüzdeki günlerde yasağın resmi olarak açıklanacağını söyledi.

Karar, Çin'in üst düzey hükümet yetkililerinin doğası ve tarihi mekanlarıyla ünlü Beidaihe'de planlanan toplantısı öncesinde geldi. Ancak toplantı tarihleri ​​genellikle gizli tutuluyor.

Otomobillerde pek çok kameranın olması ve bu kameralardan elde edilen görüntülerin ABD'de depolanması, daha önce de Çin'de endişelere neden olmuştu.

2021'de Çin hükümeti, Tesla modellerinin askeri alanların ve önemli devlet binalarının yakınına park edilmemesi yönünde uyarıda bulunmuştu.

Çin'den gelen yasağın ardından Elon Musk, birkaç ay sonra Çin'de yeni bir veri merkezi kurmuş ve verilerin ülke dışına çıkmayacağını açıklamıştı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR