Tesla çalışanlarına kötü haber!

Tesla CEO’su Elon Musk, Tesla'nın önümüzdeki üç ay içinde maaşlı işgücünü yüzde 10 oranında azaltacağını ve bu süreçte saatlik çalışan sayısını artıracağını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.06.2022 10:37 GÜNCELLEME 23.06.2022 10:37 OTOMOBİL
Tesla çalışanlarına kötü haber!
Tesla çalışanlarına kötü haber!

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, Tesla'nın toplam işgücünün yüzde 3,5'ini işten çıkaracağını açıkladı.

Geçtiğimiz gün düzenlenen bir etkinlikte konuşan Musk, Tesla'nın önümüzdeki üç ay içinde maaşlı işgücünü yüzde 10 oranında azaltacağını ve bu süreçte saatlik çalışan sayısını artıracağını söyledi.

Reuters bu ayın başlarında yayımladığı bir raporda, Musk tarafından kaleme alınan bir e-postaya atıfta bulunarak otomobil şirketi Tesla'da işe alımların durdurulduğunu ve yüzde 10 küçülme kararı aldığını aktarmıştı.

Raporda, Musk'ın ekonomi hakkında "süper kötü bir hissi" olduğunu söylediği belirtilmişti.

''BİR YIL SONRA ÇALIŞAN SAYIMIZ DAHA FAZLA OLACAK''

CNBC tarafından konuyla ilgili Tesla personeline gönderilen e-postada ise Musk’ın şirketin maaşlı çalışan sayısını yüzde 10 azaltacağını ve saatlik personelini artıracağını söylediği belirtilmişti.

Musk, Tesla'nın işten çıkarma duyurusunun toplam işgücünün yaklaşık yüzde 3,5'ini etkileyeceği anlamına geldiğini ve maaşlı işçilerin Tesla çalışanlarının yaklaşık üçte ikisini oluşturduğunu söyledi.

Musk, "Bundan bir yıl sonra, hem maaşlı hem de saatlik olarak çalışan sayımızın daha yüksek olacağını düşünüyorum" diye ekledi.

''BU, KÜÇÜK SONUÇLARI OLAN KÜÇÜK BİR DAVA''

Geçtiğimiz Pazar günü ise iki eski Tesla çalışanı, "toplu işten çıkarmalar" ile ilgili ABD federal yasalarını ihlal ettiği iddiasıyla şirkete dava açmıştı.

CEO Musk ise davalar ile ilgili yaptığı açıklamada önemli ve dayanağı olmadığını bildirirken, "Bu, küçük sonuçları olan küçük bir dava" şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz haftalarda Elon Musk, Tesla çalışanlarına haftada en az 40 saat ofise gelmeleri veya şirketten ayrılmaları gerektiğini söylemişti.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Ysf 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam ve efendileri kodese yıkılmazsa bu dünyada rahat yok
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR