Volvo, geleceğin yakıtını resmen duyurdu

Geçtiğimiz birkaç yıl içinde bir dizi elektrikli kamyonu piyasaya süren Volvo Trucks, son olarak geleceğin yakıtı olarak nitelendirilen hidrojen yakıt hücreli güç kullanacak kamyonunu test etmeye başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.06.2022 13:43 GÜNCELLEME 27.06.2022 13:43 OTOMOBİL
Volvo, geleceğin yakıtını resmen duyurdu
Volvo, geleceğin yakıtını resmen duyurdu

Dünya devi Volvo, taşımacılıkla ilgili gelecek vizyonunu genişletiyor. Şirket 2010 yılında, benzini parçalayarak hidrojen gazı oluşturan, ardından elektrik üreten bir yakıt hücresi modifikasyonu ile elektrikli araç yelpazesini genişletmek için bir program başlattı.

Geçtiğimiz yıllarda elektrikli kamyonu piyasaya süren Volvo Trucks, geleceğin petrolü hidrojen enerjisi yakıt hücreli kullanan kamyonunu da, piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Bu teknolojiyi yarı römorklara uygulayan Volvo, piller ve biyogazla çalışan sıfır egzoz emisyonlu ağır nakliye araçlarını da bu teknolojiyle buluşturmak istiyor.

VOLVO GELECEĞİN PETROLÜ HİDROJENLE AYNI MENZİLİ YAKALAMA YOLUNDA! TESTLER GEÇİLDİ

Volvo, bu kamyonların yaklaşık 1.000 km'de (621 mil), dizel motorlu muadillerine benzer bir menzile sahip olacağını belirtiyor. Araçların 300 kW elektrik üreten ve egzoz olarak sadece su buharı yayan bir çift hidrojen yakıt hücresi tarafından çalıştırılacağını söylüyor.

Ayrıca bu araçlar, 15 dakikadan daha kısa bir yakıt ikmali süresine sahip olacaklar.

Hidrojen teknolojinin kullanımı ile ilgili açıklamalarda bulunan Volvo Trucks Başkanı Roger Alm, "Bu teknolojiyi birkaç yıldır geliştiriyoruz ve ilk kamyonların test pistinde başarıyla çalıştığını görmek harika bir duygu. Müşterilerimiz, nakliye görevleri ne olursa olsun, kamyonlarından çıkan CO2 egzoz emisyonlarını tamamen ortadan kaldıracak." dedi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 22 TÜMÜ
  • Tuzla 1 yıl önce Şikayet Et
    Volvo ile ortaklasa karadeniz deki hidrojen sulfur yataklarini isletim arabalarda ve elektrik uretimin de kullanalim
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim ülkemin insanı ya devleti suçlar vergi diye yada bahane üretir teknolojiyi yakalama adına sıfırız yabancı ülkelerde üniversiteler bile buluş icat peşinde bizimkiler atanan rektörün yürüyüşü
    Cevapla
  • İlyas 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi lennn zırdeli
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Tr de devlet buna müsade etmez 300 milyar TL yıllık vergideen vazgeçmek demek bu da gelirlerin 15% düşmesi demek
    Cevapla
  • Aleon 1 yıl önce Şikayet Et
    İyice saçmalamışsın. Uçak otomobil, silah yapan girişimcileri perişan eden devlet aklı Laik Kemalistlerle karıştırma. Şimdi devletimiz teknoloji geliştirmek için teknoparklar, bilişim vadileri kuruyor. Teknofeste gidince Türkiye'nin geldiği noktayı görürsünüz.
    Cevapla
  • Aybaba58 1 yıl önce Şikayet Et
    Ondanda vergi alır
    Cevapla
  • Nita 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle
    Cevapla
  • Hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    300 mlyr vergiye denk gelen ithalat nekadar olduğunu da söylersen vatandaşın kafasında daha net olur
    Cevapla
  • Efe 1 yıl önce Şikayet Et
    Kim kime neyi peşkeş cekmis?bilgin yok fikrim var ,batumda verilmek zorunda kalındı,hatayda,fakat hatay sonradan geri alındı, şimdiki hükümet ege adalrini sınırı izliyor? Allah bu milleti sen ve senin gibi taraflı düşünen hak ile batılı ayırt edemeyenlerden korusun,
    Cevapla
  • Uğur 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede Osman gibi düşünen bilgisi olmayıp fikri olan neyin ne olduğunun farkında olmayan büyük bir insan kitlesi var ki! Türkiyenin cari açık sebebini sorsan bilmez üretmiyoruz abii der. Üretiyoruz ihracatımız dış ticaret fazlası veriyor çok şükür. Ama musul u kerküğü 1 aylık getirisine ingilize peşkeş çekenler yüzünden bu gün petrol ve doğalgaz ithal eden ülke konumundayız. Eskiden birde ihracatımız ithalatımızı da karşılamıyor sürekli beter şekilde içeri girip imf ye köpek ediliyorduk millet olarak. Doğu akdenizde ne işimiz var diyen vatansızların kafa yapısıyla bu kadar olması bile mucize. Yaratan bu yüce Türk milletini 6 lı masanın şerrinden korusun inşallah
    Cevapla
  • Mehmetçik 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten biraz geriye gidin bizim liseliler buna benzer buluşu yapmıştı geliştirilmek üzere üstünde çalışmalar yapılıyor
    Cevapla
  • Uasar 1 yıl önce Şikayet Et
    Volvo yapmış diye haber çıkarsa herkes hayran hayran bakıyor. Bir Türk mucit yerli imkanlarıyla bu buluşu yaptı diye bir haber çıksaydı burda adamın başına gelmedik kalmazdı
    Cevapla
  • Türük 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk milletinin yapamayacağı hiçbir şey yok ama ne var ki medyayı elinde tutanlar bilimsel icatlar yerine turşuyu birinci seçiyor bu ülkede. Bu vatan neler gördü, daha da neler görecek. Mevcut olduğu kudretin damarlarındaki asil kanda mevcut olduğunun bilincinde olan iktidarlar nasip etsin bize Allah. (Bu söylemden kastım bugünkü hiçbir siyasi parti değil, yanlış algılanma olmasın.)
    Cevapla
  • AKINCI 1 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü Volvo ticarileştirmiş! Ondan olabilir mi acaba?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR