Yerli otomobil Togg'da yeni gelişme

Türkiye'nin otomobiliyle ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank önemli bilgiler paylaştı. Bakan Varank Togg'un fiyatıyla ilgili de ipucu verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.09.2022 11:46 GÜNCELLEME 21.09.2022 11:46 OTOMOBİL
Yerli otomobil Togg'da yeni gelişme
Yerli otomobil Togg'da yeni gelişme

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un yeni bir özelliğini açıkladı. Bakan Varank Togg'un fiyatıyla ilgili de ipucu verdi. İşte detaylar...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Birleşmiş Milletler Genel Kurulu görüşmeleri için ABD’de soruları yanıtladı. 

A Haber'den Mert Hacıalioğlu'nun verdiği bilgiler şöyle:

Cumhuriyetin ilanının yıl dönümünde 29 Ekim’de Bursa’nın Gemlik ilçesinde bulunan Togg fabrikasının açılışı yapılacak ve Togg üretim bandından inecek. 29 Ekim’e az bir zaman kaldı. Fabrika neredeyse tamamlanma aşamasına gelmiş durumda.

Togg 'VEGAN' OLACAK

Bakan Varank konuyla ilgili olarak ''Doğru zamanda doğru teknolojiye yatırım yaptık'' dedi ve en önemli özelliği de fikri mülkiyet hakkının bize ait olduğunu söyledi. Araca ilişkin başka detaylar da verdi. Bakan Varank aracın koltuklarının deri olmayacağını ve vegan olacağını söyledi. Hayvanlara zarar verilmeden koltuklar yapılmış olacak.

Bakan Varank, ''Şirket politikası gereği hayvanlara zarar vermek istemeyen bir girişim olacak” ifadelerini kullandı. Bu anlamda sektörde Togg öncü olacak gibi duruyor.

Fiyat ne olacak?  Bakan Varank, ''Piyasada şu an itibarıyla C sınıfı SUV araçlarla birlikte rekabet edebilecek bir fiyat politikası uygulanacak'' dedi.

Türkiye’de 81 ilde altyapı çalışmalarının sürdüğünü söyledi. 1500 şart istasyonunun kurulması noktasında çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü belirtti.

Öte yandan uzaya gidecek ilk Türk için başvurular alınmıştı. Adaylar arasında bazı seçimler gerçekleştiriliyordu. Sayı 30’dan 15’e indi dedi. Son etapta bu sayı 2’ye indirilecek. Bu kişiler ABD’ye gidip eğitimlerini tamamlayacak. Testlerin ardından uzaya giden ilk Türk netlik kazanacak."

Togg Galataport'ta ziyaretçilerini bekliyorTogg Galataport'ta ziyaretçilerini bekliyor

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 39 TÜMÜ
  • musa 1 yıl önce Şikayet Et
    toki gibi bunada çekiliş yapılır mı acep
    Cevapla
  • patoz 1 yıl önce Şikayet Et
    Vegan nedir sayın bakan. Kimlerle aynı dili paylaştığının farkında mısın?
    Cevapla
  • Vatann 1 yıl önce Şikayet Et
    Fiyatı makul tutulursa diğer yabancı rakipleri fiyat kırmak zorunda kalacaklar
    Cevapla
  • zorbey 1 yıl önce Şikayet Et
    türk malı olması bile yeter yollarda görmek bile gurur verici yoksa biz emektar tofaşa sahip çıkabilirsek yeter yeni araç hayalin dahi ötesine geçti artık
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    700, 800 tl bandında. Az olsa 700 fazla olsa 900. Diyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR