Enerji şirketlerinden elektrikli araçta iş birliği

Enerji sektöründe faaliyet gösteren şirketler, E-mobilite şarj teknolojisinin geliştirilmesinde birlikte hareket etmek için Emobilite Operatörleri Derneği'ni (E-MOD) kurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 21.09.2022 16:56 GÜNCELLEME 21.09.2022 17:08 OTOMOBİL
Enerji şirketlerinden elektrikli araçta iş birliği
Enerji şirketlerinden elektrikli araçta iş birliği

Ülke çapında elektrikli araç kullanımının artırılmasına, elektrikli araç şarj istasyon ağı ve alt yapısının, elektrikli araç şarj hizmetinin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Emobilite Operatörleri Derneği (E-MOD) kuruldu.

Derneğin, iklim değişikliği ve hava kirliliği problemlerinin önüne geçilmesi, karbon salınımının azaltılması için faaliyetler yürütmeyi hedeflediği kaydedildi.

Derneğin ilk Yönetim Kurulu Başkanı Enerjisa Enerji Üst Yöneticisi (CEO) ve Eşarj Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar olurken, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini ise Zorlu Enerji Üst Yöneticisi (CEO) Sinan Ak yürütecek.

Derneğin kurucu üye şirketleri arasında da Zebra Elektronik AŞ (Voltrun) şirketini temsilen Berkay Somalı ve EVS Elektrikli Şarj Sistemleri AŞ (Sharznet) şirketini temsilen Tamer Şengönül bulunuyor.

E-MOD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar, Türkiye'de emobilite ekosisteminin geliştirilmesi, sektörün hizmet standartlarının yükseltilmesi ve yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak için önemli bir adım attıklarını belirtti.

Pınar, "Sektör profesyonelleri olarak bir araya geldik ve Emobilite Operatörleri Derneğini hayata geçirdik. Ülkemizde emobilite sektörünün gelişimi sürdürülebilirlik, mega trendler ışığında ve tüm paydaşların etkin katılımıyla ivme kazanacaktır. Bu anlamda değerli üyelerimizin katkılarıyla derneğimizin etkili çalışmalara imza atacağına yürekten inanıyorum" dedi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR