Bataryadan şebekeye elektrik aktaracaklar

Volkswagen'in yan kuruluşu Elli ile Belçikalı şebeke operatörü Elia, araç bataryalarının elektrik şebekesine entegrasyonunu (Vehicle to Grid -V2G) araştırmak için anlaşmaya vardı

ABONE OL
GİRİŞ 24.09.2022 11:41 GÜNCELLEME 24.09.2022 12:41 OTOMOBİL
Bataryadan şebekeye elektrik aktaracaklar
Bataryadan şebekeye elektrik aktaracaklar

Alman otomotiv üreticisi Volkswagen Grubu'nun yan kuruluşu Elli ile Belçikalı şebeke operatörü Elia, araç bataryalarının elektrik şebekesine entegrasyonunu (Vehicle to Grid -V2G) araştırmak için mutabakat anlaşması imzaladı.

Volkswagen’dan yapılan açıklamada, anlaşmayla iki şirketin elektrikli araçlardan şebekeye elektrik aktarımı için “teşvikler, tasarım, güvenilir veri ve bağlantı” gibi dört alanda çalışacağı belirtildi.

Elli Üst Yöneticisi (CEO) Elke Temme, konuya ilişkin değerlendirmesinde, elektrikli araç bataryasının mobil şarj cihazı olarak kullanılmasının üçlü bir fayda sağlayacağını belirtti.

Temme, “Birincisi, yenilenebilir enerjinin depolanabilmesi ve bununla daha verimli kullanılabilmesi nedeniyle iklim faydaları, ikincisi, otomobil şebeke dengelenmesine katkıda bulunabileceğinden elektrik şebekesine faydası ve üçüncüsü, müşteri araçtan şebekeye elektrik aktarım hizmetiyle ek gelir elde edebilmesi” ifadesini kullandı.

Elia Group Üst Yöneticisi Chris Peeters de elektrikli araçlardaki hızlı artışın elektrik ve hareketlilik sektörleri arasındaki iş birliği ihtiyacını güçlendirdiğini belirterek, “Artan sayıda elektrik araç kullanıcılarının elektrik sistemini dengede tutarken araçlarını şarj etmelerini sağlamak istiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Uzmanlar, araçtan şebekeye teknolojisinin (V2G) kullanımının şebeke esnekliği, güvenliği, şebekenin dengelenmesi ve yüksek yenilenebilir enerji entegrasyonu sağlayacağını belirtiyor.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR