Yerli otomobil TOGG’un ilk şarj istasyonu Bolu'ya kuruldu

29 Ekim'de seri üretime geçecek yerli otomobil TOGG'da sevindiren bir gelişme daha yaşandı. TOGG'un şarj istasyonları, Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı çıkışına kurulmaya başlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.10.2022 10:13 GÜNCELLEME 02.10.2022 12:49 OTOMOBİL
Yerli otomobil TOGG’un ilk şarj istasyonu Bolu'ya kuruldu
Yerli otomobil TOGG’un ilk şarj istasyonu Bolu'ya kuruldu

Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG için özel üretilen şarj istasyonlarının ilki Anadolu Otoyolu’nun Bolu Dağı çıkışında bulunan alışveriş merkezine kurulmaya başlandı.

TOGG kurucu ortaklarından Vestel´in Türkiye’de, Trugo’ya özel ürettiği 180 kW gücündeki şarj cihazlarından 6 tanesi ilk kez Bolu’ya kurulurken ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Şarj üniteleri için trafo istasyonu kurulurken yan yana şekilde 6 Trugo şarj istasyonunun da montaj çalışmaları büyük ölçüde tamamlanarak son şeklini aldı.

Trugo ile elektrikli araç kullanıcıları yüksek performanslı şarj altyapısıyla, kesintisiz bir deneyim yaşayacak.

TOGG'UN TAHMİNİ FİYATI BELLİ OLDU

En çok merak edilen konuların başında yerli otomobil TOGG'un ilk etapta kaç adet ve kaç liradan satışa sunulacağı geliyor.

TOGG'un SUV modelinin 60 bin Euro ile 70 bin Euro arasında değişeceği; ilk etapta 280 adet otomobil üretildiği öğrenildi. 

Fabrika tarafından paylaşılan son görüntüde çok sayıda elektrikli araç pistte deneme sürüşü yapıyor.

İlk etapta üretilen 100 aracın güvenlik kontrolleri gereği geri sökümü yapılırken, üretilecek ikinci 100 araç da devlet kamu kurum ve kuruluşlarına verilecek.

Ekim itibariyle seri üretime geçmeyi planlayan TOGG, satışa Mart 2023’te çıkacak. İlk etapta 280 adet üretilecek C-Segment SUV modelinin satış bedeli 60 ila 70 bin Euro arasında değişecek. 

TOGG otomobilleri için geri sayım başladı. Türkiye’nin yerli otomobilinin üretileceği fabrikanın Bursa Gemlik’teki kurulumu hızla devam ediyor. 

KAYNAK : Haber7
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • cevdet 1 yıl önce Şikayet Et
    TOGG online satış fabrika açılışı ile başlamalı ötv sıfırlanmalı kdv %8 e inmeli yerli üretim elektirikli araçlarda motorlu taşıtlar vergisi %50 indirimli olmalı elektirikli araçların
    Cevapla
  • liseli 1 yıl önce Şikayet Et
    Hızlı şarj kilovatı 70 krş oldu bu fiyatla otogazdanpahalı dizelde 10 tl ye inerse dizeldende pahalı hale geiyor,ohalde neden elektirkli alıp 115 bin dolarlık batarya riskine gireyim.
    Cevapla
  • birbilen 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede üretilen ve alt gelir guruplarının alabileceği vergisiz fiyatı15000 doları geçmeyen arabalarda ötv kaldırılmalıdır aksi halde togg a büyük tepki olacaktır,ne demiş atam biri yer biri bakar kıyamet oradan kopar.
    Cevapla
  • otokolik 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamam togg ile övünüyoruz,parası olana helaldir,ama benim alabileceğim arabayada %90 vergi koyma bende hayattan zevk alabileyim,egea dan ötv yi kaldır ki alt gelir gurubuda araba alabilsin.
    Cevapla
  • otokolik 1 yıl önce Şikayet Et
    emrew egea türkiyede üretilen yerlilik oranı %80 le en yüksek araçtır.
    Cevapla
  • emrew 1 yıl önce Şikayet Et
    egea yerli mi ki kaldırıyor ?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    40 yaşında 600 bin ₺ lik evler olmuş 1 milyon 200 bin ₺ ev almaya gelince paran var mı var sahilde eğlen alışveriş git 10 dk kuyruk bekle araba almaya gelince devletin malı sebil aynı suvlar mersedes , bmw 140 bin eurodan alırsın hadi almanların paspasında ötün zilletin sözcüleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR