General Motors, Avrupa'ya geri dönüyor

ABD merkezli otomobil üreticisi General Motors (GM), Avrupa’ya geri dönüş için hazırlıklara başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.11.2022 11:24 GÜNCELLEME 08.11.2022 11:24 OTOMOBİL
General Motors, Avrupa'ya geri dönüyor
General Motors, Avrupa'ya geri dönüyor

Opel’in eski PSA Grubuna satılmasından ve daha sonra Chevrolet markasının Avrupa’dan çekilmesinden beş yıl sonra; ABD otomobil şirketi General Motors (GM), yeniden Avrupa'ya dönüş için hazırlıklar yapıyor.

Şirket, deneyimli yöneticilerinden Jaclyn McQuaid’i 1 Kasım itibarıyla Avrupa yöneticisi olarak atadı.

Jaclyn McQuaid, GM Avrupa Başkanı ve Genel Müdürü olarak Avrupa’da yeni GM organizasyonunun kurulmasına liderlik edecek.

SADECE ELEKTRİKLİ ARAÇ SATACAK

General Motors'un Avrupa'ya hangi markalarla geri dönüş yapacağı şimdilik bilinmiyor. Ancak şirket, AB’nin yüksek emisyon kurallarıyla ilgili sorun yaşamamak için Avrupa’da sadece tamamen elektrikli araçlar satacak.

GM, Avrupa’yı terkettiğinde henüz elektrikli araç projelerinde söz sahibi değildi. Ancak şirket, şimdi ise 2025 yılına kadar elektrikli ve otonom sürüş için 25 milyar dolarlık yatırım yapıyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Oflu 61 1 yıl önce Şikayet Et
    Opel'i Opel yapan GM'dir. Şimdi PSA çatısı altında diğer kardeşleriyle ikiz oldu, özgünlükten çıktı. Kes, kopyala, yapıştır olmuş otomotiv dünyası...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR