Ford Focus ve Fiesta'nın fişini çekti

ABD'li otomobil üreticisi Ford, 2025 yılına kadar ürün gamından Fiesta ve Focus modellerini çıkaracak.

ABONE OL
GİRİŞ 14.12.2022 13:18 GÜNCELLEME 14.12.2022 13:18 OTOMOBİL
Ford Focus ve Fiesta'nın fişini çekti
Ford Focus ve Fiesta'nın fişini çekti

Ford en çok satan modellerinden ikisinin fişini çekmeye hazırlanıyor. ABD'li otomobil devi, Fiesta ve Focus'un devam modellerini piyasaya sürmeyecek. Hatta bu araçların elektrikli versiyonları bile gün ışığı görmeyecek.

Sırasıyla 1976 ve 1998 yıllarında piyasaya sürülen ve öncelikle Avrupa pazarını hedefleyen Fiesta ve Focus yıllar içinde milyonlarca müşterinin tercihi oldu. Ford Fiesta 46 yıl içinde yedi nesil değiştirirken 22 milyondan fazla sattı.

Focus küresel bir otomobil olarak tasarlandı ve bütün kıtalarda önemli satış rakamına ulaştı. Tüm bu başarıya rağmen Ford bu iki modelin devamını getirmeyecek. Fiesta yaşam döngüsünü 2023'te tamamlarken, mevcut nesil Ford Focus 2025 yılına kadar üretimde kalacak.

 OTOMOBİLDE SUV MODEL DEVRİ

Ford Avrupa Başkanı Martin Sander konuyla ilgili açıklamasında "Elektrikle çalışan bir Fiesta veya Focus piyasaya sürme planımız yok. Pazar değişiyor, sedan ve station wagon günleri sona erdi" ifadelerini kullandı. Peki Ford bunların yerine ne koyacak?

SUV ve crossover araçlara ağırlık verilmesi planlanıyor. Fiesta'nın yokluğu pek hissedilmeyecek zira küçük hatchback 2022'nin ilk dokuz ayında Avrupa'da 49.872 adet sattı. Yani 105.256 adet satan Ford Puma'nın yarısı kadar.

Focus ise Avrupa'da hâlâ popüler. Bu yılın üç çeyreklik diliminde 101.066 adet satış rakamına ulaştı. Böyelikle aynı dönemde 107.966 adet satan Ford Kuga'ya yakın bir performans çizdi. Bu umut verici rakamlara rağmen Focus'un halefi gelmeyecek. Şirket bunun yerine kompakt segmentte bir elektrikli SUV çıkarmayı planlıyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd her alanda çöküşüne koşuyor.
    Cevapla
  • selçuk 1 yıl önce Şikayet Et
    focus ve fiesta devam etmeli.. bunu tüketicilere sormuş mu. hayır. işte bu kadar tüketicisini tanımayan ihtiyaç ve isteklerini bilmeyen bir şirket.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR