Dikkat çeken analiz: Türkiye, S. Arabistan ve Mısır, Batı tekelini yıkmak için el ele...
Togg'un üretim aşamasına geçtiğine vurgu yapan Hint basını, "Türkiye, Suudi Arabistan ve Mısır, Batı tekelini yıkmak için el ele veriyor" başlığıyla dikkat çeken bir habere imza attı.
ABONE OLTürkiye, Suudi Arabistan ve Mısır'ın elektrikli araç sektörüne yaptığı yatırımlar dünya basının dikkatini çekti. Konuyla ilgili analiz yazısı yayımlayan TFIGlobal isimli haber sitesi, "Türkiye, Suudi Arabistan ve Mısır, Batı tekelini yıkmak için el ele veriyor" başlığını kullandı.
İklim değişikliğiyle mücadelede temiz enerji teknolojilerinin kritik önemde olduğu bir dönemde elektrikli araçlara yönelik yatırımlar dünya genelinde tüm hızıyla artarak devam ediyor.
"LİTYUMA OLAN TALEP ARTTI"
Batılı şirketlerin Afrika topraklarında lityum madenciliği sahasını sürekli genişlettiğine vurgu yapılan analizde "Temiz enerjiye artan ilgi nedeniyle, çoğu ülke fosil yakıtlı araçları aşamalı olarak kullanımdan kaldırma ve sıfır emisyonlu elektrikli araçlara geçme planları lityuma olan talebi hızla arttırdı" denildi.
Afrika'nın bol miktarda lityum rezervine sahip olduğu ve artan talebin kıtanın ekonomisini önemli ölçüde artırabileceği kaydedilen analiz yazısında, "Batılı ülkeler uzun süredir Afrika'yı talan ediyor. Batı'nın refahı, fakir Afrikalıların esaretine dayanıyor. Afrika devletlerinin sonsuza kadar kendilerine bağımlı kalmasını ve böylece Batı'nın Afrika'nın içişlerine müdahale etmesini istiyorlar. Tam da bu yüzden açgözlü Batılı şirketler önemli avantajlar sağlamadan Afrika'nın lityum hazinelerini çalmak istiyor" ifadeleri kullanıldı.
Elektronik araçların egemen olduğu bir dünyada, Afrika'nın lityum öneminin bilincinde olduğu ve bu durumun Batı'nın kıtadaki büyüme sürecini engelleyebileceği kaydedildi. Nijerya hükümetinin lityum madenciliği konusunda Tesla'yı engellemesi ve Zimbabwe'nin işlenmemiş lityum ihracatına yasak getirmesi örnek olarak gösterildi.
'TÜRKİYE, SUUDİ ARABİSTAN VE MISIR BATARYA FABRİKALARI KURDU'
Türkiye, Suudi Arabistan ve Mısır'ın elektrikli otomobiller için batarya fabrikaları kurduğuna dikkat çekildi. Bataryalar yeni bir çağın habercisi olarak nitelendirildi.
Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan'ın elektrikli araç üretimi için iddialı hedefler belirlediği ve geçen ay Prens Muhammed Bin Selman'ın ilk Suudi araç markası Ceer'i piyasaya sürdüğüne atıfta bulunuldu.
Benzer şekilde Mısır'ın da elektronik otomobillerin geliştirilmesine ilgi gösterdiği, Cumhurbaşkanı Abdulfettah Es-Sisi'nin Mısır'da bir fabrika kurulması konusunda kararlı olduğu belirtildi.
Türk yatırımcıların yurtdışına elektrikli kamyon ve otobüs ihraç ettiği belirtilirken fabrika inşaatı tamamlanan Togg'un üretim aşamasına geçtiğine vurgu yapıldı.
Afrika'nın elektrikli araç pazarındaki fırsatların farkına vardığına işaret edilen analiz yazısında , "Bugün dünya genelinde birçok hükümet ve özel sektörün mobilite ekosisteme ilgi gösterdiğine tanık oluyoruz. Batarya üretimi için ihtiyaç duyulan mineral kaynak konusunda iyi bir konumda olan Afrika'nın elektrik araç üretiminde kritik rolde olması ABD'nin sektöre hakim olma planlarını altüst etmesi kaçınılmaz" ifadeleri kullanıldı.
-
Kamil 1 yıl önce Şikayet EtReis büyük dünya lideri ve kıvrak zekalı siyasetçidir . BAE , Suudi ve Mısır liderleri ile yakınlaşmamızın meyvelerini toplamaya başlayacağız . Prens Selman , Şeyh Bin Zayed ve Abdül Fettah Sisi 'ye yakın alaka gösteriyor , kendileri de Reisimiz ve ülkemize hakettiği saygı ve alakayı göstermeye başlıyorlar . Her şey karşılıklıdır . Bayramlaşılır , acı gününde taziye ifade edilir , önemli toplantı ve davetiyelere birlikte katılınır , ilişkilerin nasıl geliştirilebileceği görüşülür . Diplomaside o kötü bu kötü deyip kapılar ve telefonlar kapatılmaz .Beğen Toplam 5 beğeni
-
Cemil 1 yıl önce Şikayet EtRoma'daki NATO toplantısında Biden'la kapalı kapılar ardında yapılan, kimsenin ne konuşulduğunu bilmediği toplantıdan sonra herkesle barışmaya başladı Reis. İşte o toplantıda Biden'a talimatlarını bildirdi. Yoksa bu kadar tesadüf olamaz, di mi ama?Beğen
-
Djan 1 yıl önce Şikayet EtOnce bi dusun neden uzaklastik? Uzaklasarak neler kaybettikBeğen Toplam 1 beğeni
-
one minut 1 yıl önce Şikayet Etentele dantele kaçmadan otomobil sahibi olmak neden lüks olurki ulaşımdan doğal ne vardır her keseye uygun araçlar olmalı yasak olan hız sınırları yükleyip fiyatları yükseltmek hangi mantıkla olurBeğen Toplam 1 beğeni
-
Ali Hoca 1 yıl önce Şikayet Etİslam ülkelerinin perişanligi , birlik olmalarından dolayıdır. Sadece Mısır,S.Arabistan Her konuda Türkiye nin yanında olduğunu açıklasınlar, bir haftada görün neler oluyor? Bu birlikten korkan emperyalist ülkeler elbette bundan rahatsız olurlar, ama son noktayı ülkenin idaresi koyar.Bunun için güçlü irade gerek.Beğen Toplam 8 beğeni
-
Fiyar 1 yıl önce Şikayet EtHarika yol arkadaşlarıBeğen Toplam 1 beğeni
-
Murat 1 yıl önce Şikayet EtAfrika'ya eskiden beri neden bu kadar özel ilgi gösterildiği daha iyi anlaşılıyor. Herşey orada maşallahBeğen Toplam 3 beğeni