Ford ve LG'den batarya hamlesi

Bloomberg'in haberine göre Ford Motor Türkiye'deki batarya yatırımını LG ile birlikte yapacak. Ford söz konusu yatırım için daha önce Koç ve Güney Koreli SK On ile bağlayıcı olmayan niyet mektubu imzalamıştı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.01.2023 10:06 GÜNCELLEME 10.01.2023 10:06 OTOMOBİL
Ford ve LG'den batarya hamlesi
Ford ve LG'den batarya hamlesi

Ford Motor Company'nin, elektrikli otomobillere geçiş sürecini hızlandırma ve batarya tedarikçilerini çeşitlendirme planları doğrultusunda Türkiye'de yeni bir batarya fabrikası kurmak için LG Energy Solution Ltd. ile ortaklık kuracağı belirtildi.

Bloomberg'in haberine göre, Ford Motor Türkiye'deki batarya yatırımını LG ile birlikte yapacak. Ford ve LG Energy Solution'ın önümüzdeki haftalarda, muhtemelen Ocak sonu veya Şubat başı niyet mektubu imzalayacağı kaydedildi.

Ford, Motor, SK Innovation'ın batarya ünitesi SK On ile ABD'de iki fabrika inşa etmek ve Macaristan'daki bir fabrikada kapasiteyi artırmak da dahil olmak üzere diğer projelerde, 2026'nın sonuna kadar yılda 2 milyon elektrikli araç üretme çabasının bir parçası olarak çalışmaya devam edecek.

Türkiye'deki tesisin, Ford, SK On ve Koç Holding arasında geçen yıl Mart ayında yapılan ilk anlaşmaya göre, yıllık 30 ila 45 gigawatt saat kapasiteyle 2025 yılına kadar açılması planlanıyor.

Daha önce Ford söz konusu yatırım için Koç ve Güney Koreli SK On Co., Ltd. ("SKO") ile bağlayıcı olmayan niyet mektubu imzalamıştı.

Güney Kore basınında SKO'nun Koç Holding ve Ford ortaklığı ile Ankara'da gerçekleştirmeyi planladığı batarya üretim tesisi yatırımından vazgeçtiğini iddiaları yer almıştı. Bir Ford sözcüsü yatırımın devam ettiğini belirtti.

SKO Türkiye'de ortaklık fikrini değerlendirdiklerini ancak henüz değerlendirmenin tamamlanmadığını bildirdi.

KOÇ: MEKTUP YÜRÜRLÜKTE, BATARYA YATIRIMINDA ALTERNATİFLER DEĞERLENDİRİLİYOR

Koç Holding Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gün içerisinde (KAP) yaptığı açıklamada Ford ile birlikte Güney Koreli şirket SKO ile imzaladıkları bağlayıcı olmayan niyet mektubunun yürürlükte olduğunu belirtirken, batarya yatırımında alternatiflerin değerlendirildiğini kaydetmişti.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR