Yerli otomobil Togg'dan önemli gelişme! Sınırlı sayıda üretilecek

Türkiye'nin Otomobili Togg, mobil uygulamasıyla dijital dünyaya da hızlı bir giriş yaptı. Togg, Trumore uygulamasını yayına aldıktan sonra ön sipariş süreci heyecanla beklenen markadan şimdi de NFT açıklaması geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.01.2023 12:03 GÜNCELLEME 26.01.2023 12:33 OTOMOBİL
Yerli otomobil Togg'dan önemli gelişme! Sınırlı sayıda üretilecek
Yerli otomobil Togg'dan önemli gelişme! Sınırlı sayıda üretilecek

Togg'dan yapılan sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel üretilen 2023 adet ile sınırlı “100. Yıl Özel Seri” Togg akıllı cihaza ulaşma hakkı ve daha fazlası Trumore’da. İndirin, dijital varlık cüzdanınızı oluşturun, NFT açık artırmasını bekleyin."

Togg’un Trumore uygulaması aynı zamanda Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak üretilecek ve açık artırma ile satışa sunulacak NFT koleksiyonu ile 2023 adet koleksiyon değeri olan akıllı cihazın ön siparişine katılma ve sıralamasını belirleme hakkı sunacağını açıkladı.

4 FARKLI NFT SEÇENEĞİ OLACAK

Dünyaca ünlü Siber-Fiziksel Mimar ve Yeni Medya Sanatçısı Güvenç Özel ile Yeni Medya Sanatçısı Mehmet Ünal tarafından tasarlanan sanat eserlerinden oluşacak ve nadirlik türlerine göre “normal”, “nadir”, “çok nadir” ve “en nadir” olarak belirlenmiş olan NFT’ler, bu 2023 adet akıllı cihazın ekranlarına entegre edilmiş olarak teslim edilecek.

100. Yıl Özel Seri NFT’lerden birine sahip olanlar, satın aldıkları NFT’yle aynı sıra numarasını taşıyan 2023 adet Togg akıllı cihazından da sipariş edebilme hakkına sahip olacak. NFT sahipleri, bu hakları sayesinde ön sipariş tarihi geldiğinde Togg akıllı cihazını sipariş edebilecek ve koleksiyon değeri olan 2023 adet Togg akıllı cihazdan birine sahip olabilecekler. Ön sipariş yapılan Togg akıllı cihazın NFT sahibi tarafından teslim alınması üzerine, söz konusu NFT, Togg akıllı cihazın platformunda saklanmaya devam edecek.

2023 ADET İLE SINIRLI

Trumore uygulamasını indirip Tru.ID oluşturan olan kullanıcılar, dijital varlık cüzdanlarına aktardıkları AVAX dijital varlıklar ile yine aynı alanda yer alacak olan ''NFT Alım Platformu'' üzerinden sadece bir NFT için teklif verebilecek ve 1’den 2023’e kadarki numaraları temsil eden NFT’ye açık artırmayı kazanma yoluyla sahip olanlar bu numaranın işlendiği akıllı cihaz için de ön sipariş verme hakkını satın almış olacaklar.

Örneğin açık artırma ya da doğrudan satın alma yoluyla 1923 numaralı NFT’yi satın alan bir kullanıcı bu numaranın; ön dekoratif panel üstüne, akıllı cihaz anahtarına ve bagaj kapağı üzerine işlenmiş özel seri akıllı cihaz için ön sipariş verip öncelikli teslim edilecek bu seriden ilgili numaralı akıllı cihazın sahibi olabilecek. Bu akıllı cihazların koltukları da seri üretimden farklı olarak ''100. Yıl Özel Seri Amblemi'' işlenmiş şekilde üretilecek. ''100. Yıl Özel Seri'' Togg akıllı cihazlar sadece Anadolu ve Gemlik renk seçenekleri ile NFT sahiplerine sunulacak.

NASIL NFT SAHİBİ OLUNACAK?

Çok yakında Trumore platformu üzerinden satılacak, AVAX’la satın alınabilecek NFT’ler için 'NFT Alım Platformu' içindeki NFT listeleme ekranına girilerek alım yapılabilecek. Açık artırma süresince ilgilenilen NFT’ye en yüksek teklifin verilmesi durumunda, ön sipariş hakkı teklifi verene ait olacak. Kullanıcılar uygulamadaki 'satın al' butonuna dokunarak, ilgilendikleri NFT’ye açık artırma süresinin bitmesini beklemeden de sahip olabilecekler. Bir Tru.ID kullanıcısı sadece bir adet 100. Yıl Özel Seri NFT eserine sahip olabilecek.

İLK SİPARİŞLER NE ZAMAN VERİLECEK?

Togg Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş açıklamasında şunları kaydetti: "Hedefimize giden yolda şubat ayında da ön siparişleri açıp ilk çeyrek sonunda ilk akıllı cihazlarımızı kullanıcılarımızla buluşturmaya başlayacağız. Siparişleri bireysel kullanıcılar öncelikli olmak üzere 2023 boyunca teslim edeceğiz. Trumore platformu üzerinden de Togg akıllı cihazına ön sipariş verme hakkı olacak."

KAMU KURUMLARINA 30 BİN TOGG ALINACAK

Öte yandan Togg'a yönelik kamu alım garantisi hayata geçiyor. 2035 yılına kadar 30 bin araç devlet kurumlarının kullanımında olacak. İlk alım bu yıl yapılacak.

Togg'un kamu tarafından alım sürecini Devlet Malzeme Ofisi üstlenecek. Kamu alım garantisinde takvimde netleşti. İlk etapta Togg'un C segment SUV modeli, devlet kurumlarının araç envanterinde yerini alacak.

Togg kurumlara bu yıl 500 otomobil satacak. 2035 yılının sonuna kadar 9 bin 500 C segment SUV, araç filosuna katılacak. Togg ailesinin ikinci modeli sedan otomobilden 4 bin 750 adet alınacak. Ticari modelin alımı ile bu sayı 30 bini bulacak.

TOGG NASIL ŞARJ EDİLECEK?

Togg'un ihtiyaç duyacağı şarj istasyonları ülkenin dört bir yanında yaygınlaştırılıyor. İlk yerli ve milli elektrikli otomobil 2023'te yollarda olduğunda farklı şekillerde şarj etmek de mümkün olacak.

Togg yollarda olduğunda elektriğe ulaşılabilen her yerde güvenle şarj edilebilecek. Şarj için farklı seçenekler mevcut.

Togg Akıllı Cihaz Mühendisi Eren Uyanık, Togg’u şarj etmenin yollarını anlattı. Uyanık, "İlk ve en basit yol şarj kablosu kullanmak. Bu sayede otomobilinizi elektrik olan her yerde şarj edebilirsiniz. Bunu için şarj kablonuzu otomobilin bagajından çıkartıp önce prize sonra otomobile takmanız yeterli" dedi.

DUVARA MONTE EDİLEBİLEN ŞARJ İSTASYONLARI

Bir diğer seçeneğin de duvara monte edilebilir şarj istasyonları olduğunu söyleyen Uyanık, şöyle konuştu: "Evinizde apartmanınızda sitenizde ve avm'lerde kolayca bulabileceğiniz bu kutular sayesinde otomobilinizi güvenli ve hızlı bir şekilde şarj edebilirsiniz. Kablonuzun bir ucunu şarj cihazına diğer ucunu otomobilinizin şarj soketine takın. Eğer imkanınız varsa evinize bu cihazlardan bir tane edinmeniz en sağlıklı yoldur."

HALKA AÇIK YERLERDE ŞARJ

Eren Uyanık, son alternatif olarak da halka açık yerlerde bulunan yüksek performanslı şarj istasyonlarını işaret etti. "Bu istasyonlarda kablolar aynı benzin istasyonlarında olduğu gibi cihazına entegredir. Sizin ekstra bir kablo taşımanıza gerek kalmaz. Diğer istasyonlara göre çok daha güçlü olduğundan otomobilinizin batarya doluluk oranını 25 dakika içerisinde yüzde 20'den yüzde 80'e çıkartacaktır."

ŞARJ SÜRELERİ BATARYA KAPASİTESİNE GÖRE FARKLILIK GÖSTEREBİLİYOR

Batarya kapasitesi ile ilgili bilgi veren Uyanık, "Ortalama olarak 300 kilometrelik bir menzili prize takılı bir şarj kablosuyla 24 saatte, duvara monte şarj istasyonunda 3-6, saatte yüksek performanslı şarj istasyonunda ise 30 dakikadan kısa bir sürede elde edebilirsiniz" dedi.

TOGG'UN C-SEDAN VE C-X COUPE MODELLERİ

Togg, ilk akıllı cihazı C-SUV'un banttan inmesinin ardından C-Sedan ve C-X Coupe modelleri için çalışmaların planlar dahilinde devam ettiğini açıkladı.

Togg'un Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "İlk akıllı cihazımız C-SUV’u banttan indirirken, sizi çalışmaları planlarımız doğrultusunda devam eden C-Sedan ve C-X Coupé ile tanıştıralım istedik." denildi.

TOGG’UN AKILLI CİHAZ TEKNOLOJİLERİNDE QUALCOMM ÇÖZÜMLERİ KULLANILACAK

Türkiye’nin küresel teknoloji markası Togg, 2023 yılının ilk çeyreğinde pazara sunacağı doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazı C-SUV’da, Snapdragon Dijital Kokpit Platformları'nı kullanacak.

Togg, C-SUV'un bilgi ve eğlence sistemini Snapdragon Dijital Kokpit Platformları ile güçlendirecek. Akıllı cihaz, gelişmiş grafik ve araç içi multimedya deneyimlerinin yanı sıra bilgisayar görüşü desteği, yapay zekâ yetenekleri, entegre ve sürekli uyarlanabilir kokpit sistemi sayesinde kullanıcılarına daha konforlu, bağlantılı ve kesintisiz bir sürüş deneyimi sağlayacak.

C-SUV SON DERECE YETENEKLİ BİR AKILLI CİHAZ OLACAK

Togg’un teknolojisi, C-SUV’u çevre ile iletişim kurabilen, çözümler üreten ve bu çözümleri somut ürün ve hizmetler halinde kullanıcıya sunan akıllı bir cihaza dönüştürüyor. C-SUV’u bağlantılı olmanın bir adım ötesine taşıyan bu teknoloji, akıllı ev cihazları ve akıllı şehirlerdeki diğer tüm IoT cihazlarıyla entegre bir şekilde çalışarak hem kullanıcıların hem yolcuların hayatını kolaylaştırıyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Ruhi 1 yıl önce Şikayet Et
    Ömür geldi geçiyor biz, hala cebimizdeki paraya araba alamıyoruz. Kendi ürettiğimiz uygun fiyata olmalı. Çin ya da Japonya ile işbirliği de yapılmalı. Şurada yaşasam yaşasam 10 yıl daha yaşarım. Neden mi? Bu şartlarda kanser olmadan ancak bu kadar yaşanır. Leylein ömrü lak lak ile geçermiş. Zengin biner biz bakarız. Ama sorun değil Umut fakirin ekmeği ye ye bitmez
    Cevapla
  • Hızır ilyas HASTA 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadece TOGG yeterli değildir. İş adamlarımız Çin ile ortaklaşa Türkiye'de otomobil fabrikaları kurmalı,, Talep çokluğundan Türkiye'de arabalar çok pahalı
    Cevapla
  • Hızır ilyas HASTA 1 yıl önce Şikayet Et
    Yeter artık beklemekten yorulduk. Biran önce piyasaya çıksın. Vatandaş milli arabasını sürsün.
    Cevapla
  • trjapan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence eleltrikli tog 1 yıl süreliğine bedava elektirik şarj imkanı vermesi gerekiyor.
    Cevapla
  • Trakya 1 yıl önce Şikayet Et
    Bak sen
    Cevapla
  • niğdeli 1 yıl önce Şikayet Et
    bence muamma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR