Binlerce sıfır otomobil Türkiye'ye doğru yola çıktı: Başkonsolosluk hesabından paylaştılar

Çip krizinin etkisiyle sıfır otomobillerde bulunurluk sorunu yaşanırken, Çin'den Türkiye'ye doğru binlerce sıfır araç yola çıktı. Gemideki modellerin çoğunun 5 yıl aradan sonra Türkiye pazarına dönüş yapan Chery'e ait olduğu ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.01.2023 14:57 GÜNCELLEME 31.01.2023 11:18 OTOMOBİL
Binlerce sıfır otomobil Türkiye'ye doğru yola çıktı: Başkonsolosluk hesabından paylaştılar
Binlerce sıfır otomobil Türkiye'ye doğru yola çıktı: Başkonsolosluk hesabından paylaştılar
  • Haber7

Koronovirüs salgını nedeniyle tüm dünyada kapanan fabrikalar ve sonrasında baş gösteren küresel çip krizinin etkisiyle otomobil üretiminde sert düşüşler yaşandı. Arz tarafındaki bu düşüşe talepteki artış ve fırsatçılar da eklenince fiyatlar tavan yaptı.

Pandemiyle başlayan ve savaşlar nedeniyle devam eden tedarik zinciri sorunlarıyla küresel çapta bulunurluk sorunu halen devam ediyor. Otomotiv sektöründe stokçuluk tartışmaları sürerken sıfır araç almak isteyenler bayilerde araç bulamıyor.


4 BİNE YAKIN ARAÇ ÇİN'DEN YOLA ÇIKTI

Çin İstanbul Başkonsolosluğu'nun sosyal medya hesabından paylaşılan videoda Çin'den 4 bine yakın sıfır aracın Türkiye'ye doğru yola çıktığı bilgisi paylaşıldı. Şanghay Limanı'ndan gemiye yüklenen 4 bine yakın araç İzmit/Derince limanına doğru yola çıktı.

Yakın zamanda Türkiye'de olması beklenen gemideki araçların çoğunluğunun 5 yıl aradan sonra Türkiye pazarına dönen Çin'li üretici Chery'e ait modeller.

DÜNYADA İLK KEZ TÜRKİYE'DE SATILACAK

Nisan ayında Türkiye satışlarına başlamaya hazırlanan Chery ilk aşamada satışa sunacağı TIGGO 8 PRO, TIGGO 7 PRO ve satışa sunulacak ilk küresel modeli OMODA 5'i Türkiye'ye törenle sevk etti.

1,6 BENZİNLİ MOTORLA GELİYORLAR

Türkiye'de satışa sunulacak olan Chery Omoda 5, Tiggo 7 Pro ve Tiggo 8 Pro modellerinde Chery tarafından geliştirilen üçüncü nesil Acteco serisi 1.6 TGDI benzinli motor bulunuyor.

CHREY MODELLERİNİN FİYATI BELLİ OLDU MU?

5 yıl aradan sonra Türkiye pazarına dönen ve Nisan ayında satışlara başlayacak olan Chery henüz fiyat listesini açıklamadı. İlk parti sevkiyatların Türkiye'ye ulaşması sonrası fiyat çalışmasının yapılarak açıklanması bekleniyor.
 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 263 TÜMÜ
  • Ayhan tülek 1 yıl önce Şikayet Et
    73 model araba alacak durum yok
    Cevapla
  • Soner 1 yıl önce Şikayet Et
    Allı pullu gelir değeri 200.000 TL'ye satışa çıkar 800.000 TL ye boşa geliyor bir faydası yok memleketimizin insanı telefona bile Gürcistan'a gidiyor ise gelen araçlardan bir hayır beklemeyin uçuk fiyatlar koyarlar yani fısıngen
    Cevapla
  • Erdoğan Aydınoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    2000 bin TL uçuk mu. Arabanın fiyatı 200bin. Vergiyle birlikte 800 bin. Yüksek fiyat sözkonusu değil. Anormal vergi var
    Cevapla
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi satılır hiç merak etme para cok millette
    Cevapla
  • Mustafa Ahat 1 yıl önce Şikayet Et
    Cebinizdeki iPhone kar da çin malı.
    Cevapla
  • Aga 1 yıl önce Şikayet Et
    Aga, çin malı hemde benzin dizel çöp. Elektrikli olmalı.
    Cevapla
  • Aziziyeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Modelleri dikkat çekici. Tiggo. Sizi çinko lar sizi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR