Elektrikli otomobillerde ÖTV matrah düzenlemesi

Elektrikli araçlarda Özel Tüketim Vergisi matrahı düzenlemesi yapıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Çin'den gelecek elektrikli otomobillere uygulanan ek vergi de yükseltildi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.03.2023 07:15 GÜNCELLEME 03.03.2023 12:53 OTOMOBİL
Elektrikli otomobillerde ÖTV matrah düzenlemesi
Elektrikli otomobillerde ÖTV matrah düzenlemesi

Söz konusu Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararla, sadece elektrik motorlu araçların matrah limitleri arttırıldı.

Buna göre, motor gücü 160 kilovatı aşmayan araçlarda ÖTV matrahı 700 bin TL'den 1 milyon 250 bin TL'ye yükseltildi. Motor gücü 160 kilovatın üzerindeki araçlarda ise ÖTV matrahı 750 bin TL'den 1 milyon 350 bin TL'ye çıkarıldı.

Elektrikli araçların vergi oranlarında ise herhangi bir değişikliğe gidilmedi.

Motor gücü 160 kilovatı aşan araçlarda vergi oranı yüzde 10 ila 40 arasında değişirken, motor gücü 160 kilovatı aşan araçlarda ise vergi oranı yüzde 50 ila 60 arasında olacak.

ÇİN'DEN GELEN MODELLERE EK VERGİ

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Çin’den gelecek elektrikli otomobiller için uygulanan ek vergi de yükseltildi. Daha önce yüzde 20 olarak uygulanan ilave vergi kararla birlikte yüzde 40 olarak uygulanacak.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • Kılıçarslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu durumu anlayamıyorum, kardeşim teşvik edin, teşvik!!! %40 Çin'den gelen araçlara vergi uyulayalım eee! kim nasıl uygun arabaya ulaşacak.. Çok saçma sapan bir uygulama olmuş. Devlet demek bu değildir. Bırak vatandaşın uygun ve kaliteli araca binsin. Hem trafik kazaları azalır, hemde trafik yol güvenliği konusunda yol kat edilir. Yollardan sorunlun araçları çekmek için teşvik şart. Bu anlayış çok yanlış olmuş. Biran evvel bu yanlıştan dönülmeli..
    Cevapla
  • VATANSEVERRRR. 1 yıl önce Şikayet Et
    Elektri otomobillerde dahada dusmeli bunedir simdi yaa yerli uretimlerde tabiki
    Cevapla
  • asdas 1 yıl önce Şikayet Et
    Umudumuz Çinden gelecek Elektrikli araçlardan bir tane almaktı artık oda hayal oldu piyasada araç yokken böyle vergileri yükseltmek saçmalık %40 gümrük vergisi üstüne %18 kdv üstüne %10 ötv Çinde 30 bin dolara satılan araç bizde oldumu sana 60 bin dolar...
    Cevapla
  • İzmitli 1 yıl önce Şikayet Et
    Elektrikli araç kullanımı teşvik edilir tüm dünyada bizde kullanan cezalandırılıyor anlaşılan az kullanın hiç almayın deniyor galiba...
    Cevapla
  • Bornovalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayır içeriğini tam okuduysan çin den gelecek araçlar için diyor yani yerli araba toog u alın demek istiyor
    Cevapla
  • devletim 1 yıl önce Şikayet Et
    eleştirenler iyi okuyun. bodoslama dalmayın. aklınızı kullanamıyorsanız susun ki adam sansınlar. burda zam yok, tam tersi arabanın vergi yükünü bir miktar daha tüketicinin sırtırdan hafifletmek var...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR