Ford elektrikli araç üretimini yavaşlatma kararı aldı

Ford Motor F.N CEO'su Jim Farley şirketin zarar ettiği elektrikli araç üretimini yavaşlatıp yatırımları Ford'un ticari araç yönlendirerek ürün stratejisinde önemli bir değişikliğe gidileceğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.07.2023 10:09 GÜNCELLEME 28.07.2023 10:09 OTOMOBİL
Ford elektrikli araç üretimini yavaşlatma kararı aldı
Ford elektrikli araç üretimini yavaşlatma kararı aldı

Yüksek kar getiren Ford Pro ticari işini "güç merkezi" olarak niteleyen Farley, şirketin bundan sonra daha fazla gaz-elektrik hibrit araç piyasaya sürmeyi beklediğini söyledi.

Şirket yöneticileri, zarar edilen birinci nesil bataryalı elektrikli araçların maliyetini düşürmekte zorlanan şirketin gelecek beş yıl içinde gazlı ve elektrikli hibrit araç satışlarını dört katına çıkarmayı planladıklarını belirttiler.

Şirket, vergi öncesi yıllık kar beklentisini yükseltirken Model e birimi için 4.5 milyar dolar büyüklüğünde zarar tahmininde bulundu.

Ford, ikinci çeyrekte Model e tarafından teslim edilen elektrikli araçlardan ortalama 32 bin doların üzerinde zarar etti.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR