İkinci el otomobilde fiyatlar yokuş aşağı gidiyor

İkinci el otomobil piyasası neredeyse kontak kapattı. Durgunluğun etkisiyle piyasada fiyatlar düşeşe geçti. Oto galericiler fiyatlardaki gerilemenin yüzde 25’i bulacağını öngörüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 27.09.2023 17:13 GÜNCELLEME 27.09.2023 17:13 OTOMOBİL
İkinci el otomobilde fiyatlar yokuş aşağı gidiyor
İkinci el otomobilde fiyatlar yokuş aşağı gidiyor

Son iki aydır ikinci el otomobil piyasasında durgunluk hakim. Bu durgunluk fiyatlara da iyiden iyiye yansımaya başladı.

Fiyatlarda yaklaşık yüzde 15 gerileme yaşanırken, bu rakamın yüzde 25’leri bulması öngörülüyor. Piyasada sıfır ve ikinci el aracın bulunduğunu belirten oto galericiler, şu anda sadece değerinin altında satılan araçlara talep olduğunu söyledi.

“İkinci el otomobil piyasasındaki gerileme yüzde 25’i bulabilir”

Son birkaç aydır ikinci el otomobil piyasasında durgunluğun hakim olduğunu belirten Galerici Gökhan Ardeşen, “Fiyatlara da yansımaya başladı. Ortalama yüzde 15 gibi bir gerileme oldu. Bu durum kışa doğru yüzde 25’leri bulacaktır. Piyasa istediğimiz noktaya geldi. Biz bu durumdan memnunuz. En azından ne kazandığımızı biliyoruz ve sattığımız aracın yerine araç koyabiliyoruz. Son 1 ayda normalde 55 olması lazımken şu anda 35’lerde diyebiliriz” dedi.

“Yatırımcılar araç almasın”

Değeri istenen araçların satılmadığını söyleyen Ardeşen, “Avantajlı olan araçlar talep görüyor diyebiliriz. Eskiden araçları sadece yatırımcılar alıyordu şimdi ise kullanmak isteyenler alıyor. Şu anda yatırımcılar araç almasın. İhtiyacı olanlar araç alabilir. Eskiden de böyle olsaydı fiyatlar buralara gelmezdi. Stoklama durumu tamamen bitti. Sıfır bayilerde de araç var, galerilerde de araç var. Piyasa rahatladı diyebiliriz” şeklinde konuştu.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 60 TÜMÜ
  • Vatansever 7 ay önce Şikayet Et
    ikinci el fiyatları %100 gerilemedikçe hala fiyatlar düşmüş sayılmaz. Çunku fiyatlar 8-10 kat arttı.
    Cevapla
  • Vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    Aynı görüşteyim en az yüzde yüz düşmeli gerisi hikaye.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    togg egea clio ayarında araba çıkarsın bak bakalım nasıl ellerinde kalıyo
    Cevapla
  • İcardi 7 ay önce Şikayet Et
    Daha da kötü olsun ki milleti soyan alt satçılar kazandıkları paraları birer birer eritsin, yok öyle 3 e al 5 e sat dönemi artık.Ellerinizde kalan araçları da zararına satarsınız umarım....
    Cevapla
  • Sezai 7 ay önce Şikayet Et
    Balon fiyat yükseltenler düşünsün
    Cevapla
  • vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    Dolar 3 yıldır enflasyon oranının altınada kaandırıyor yani yıllık yüzde 40 getiriyor englasyon yüzde 80 eşittir zarar bakalım ne zaman patlıyacak döviz yerel seçim sonrası dövizi olan 3 yıllık zararın acısını çıkarır bekleyelim bakalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR