İkinci el araç fiyatları düştü! Oto pazarı dolup taştı

Sıkı para politikası adımları ve Ticaret Bakanlığı'nın aldığı tedbirler sonrası Türkiye piyasasında sıfır ve ikinci el araç fiyatlarında sert düşüşler yaşanırken Bursa'da açık oto pazarı dolup taştı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.11.2023 14:44 GÜNCELLEME 05.11.2023 14:45 OTOMOBİL
İkinci el araç fiyatları düştü! Oto pazarı dolup taştı
İkinci el araç fiyatları düştü! Oto pazarı dolup taştı

Türkiye piyasasında sıfır ve ikinci el araç fiyatlarında sert düşüşler yaşanırken, Bursa'da açık oto pazarı dolup taştı. Fırsatı kaçırmak istemeyenler cebine göre araç ararken, satıcılar ise fiyatların yılbaşından itibaren tekrar yükseleceğini söyledi.

TİCARET BAKANLIĞI'NIN ALDIĞI TEDBİRLER İŞE YARADI

Ticaret Bakanlığı tarafından 6 ay 6 bin kilometre yasağı, noterlerde üçten fazla araç satanın geri döndürülmesi gibi alınan önlemler ve bayilerin yaptığı yıl sonu kampanyalarıyla birlikte araç fiyatları yüzde 25 geriledi.

Bu fiyat düşüşleri ikinci el araçlara da yansıdı. İkinci el otomobil fiyatlarının düşmesini fırsat bilenler ise hafta sonu kurulan açık oto pazarına akın etti. Yaşanan düşüşten fazla etkilenmek istemeyen aracını elinden çıkarmak isterken, fiyatların daha da düşmeyeceğini düşünenler ise almak için cebine göre araçların peşine düştü.

Yoğunluğun yaşandığı oto pazarında satıcılar, herkesin şimdilik fiyat sorduğunu ancak alım yapmadığını dile getirirken, düşen fiyatların yılbaşı itibariyle yeniden yukarı doğru çıkacağını sözlerine ekledi. Ayrıca, bu fiyatların da araç sahibi olmak isteyenler için bir alım fırsatı olduğunun altını çizdi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 80 TÜMÜ
  • MERSİN33 5 ay önce Şikayet Et
    Sıfır araçlar da da balon patlasın artık. TAHTACILAR KÖŞE OLDU .
    Cevapla
  • otokolik 5 ay önce Şikayet Et
    Alt gelir gurubunun aldığı 100 beygir altı otolardan %80 ötv almak bu kesime zulumdur,çoğu yerli üretim olan bu otolardan ötv alınmamalıdır.
    Cevapla
  • deli dumrul 5 ay önce Şikayet Et
    almayın 2 ay daha almayın kardeşim almayın....
    Cevapla
  • Emekli Memur 5 ay önce Şikayet Et
    $ 8 tl olduğu zaman ki fiyatla $ 30 tl araç fiyatı aynı olmaz. doların düşmesi lazım tl değer kazanması lazım. Cari açık oldukça $ ihtiyacımız olacak. Kısır döngü.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    size bu 2. el arac fiyatlari düştü doldu taşıyor yaptiran kesin kirli bir el yoksa neden dahada düşecek fiyatları gundemde tutup fiyatlarin dusmemesini saglayasiniz ki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR