İki nedeni var: 'Yaşlı' ikinci el araçların satışı yarı yarıya geriledi

Araştırmaya göre sıfır araçtaki bollaşma, 8-15 yaş aralığındaki araçlardaki satışları yarı yarıya düşürdü.

ABONE OL
GİRİŞ 08.11.2023 12:40 GÜNCELLEME 08.11.2023 12:40 OTOMOBİL
İki nedeni var: 'Yaşlı' ikinci el araçların satışı yarı yarıya geriledi
İki nedeni var: 'Yaşlı' ikinci el araçların satışı yarı yarıya geriledi

Quick Finans’ın yayınladığı 2. El Oto Raporu'nun 2023 yılı ekim ayı verilerine göre 2 yaşa kadar olan 2.el araç satışları geçen yıla göre yüzde 19 arttı.

Buna karşın 8-15 yaş aralığındaki araçlarda yüzde 48 düşüş görüldü. Sıfır araçları bollaşmasının yanı sıra faiz oranlarını tolere etmeye yönelik distribütör kampanyalarının başlaması da genel olarak 2'nci el araçların satışlarındaki düşüşte etkili oldu.

Avro bazında fiyatlar geriledi

Rapora göre, ekim ayında araç fiyatları bir önceki aya göre avro bazında yüzde 2 gerilerken TL bazında yatay seviyelerde seyretti. C ve D segment araçlarda ise TL bazında araç fiyatları yüzde 1 gerilerken, avro bazında gerileme yüzde 4’e ulaştı.

Araçlar artık daha uzun süre ilanda

Ekimde satışlar önceki aya göre yüzde 11 düştü. Ortalama satışta kalma süresi eylül ayında segmentler bazında 53 günken, ekim ayında 58 günü buldu. 2022 yılının aynı döneminde bu süre 38 gündü.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR