Ford bir modelinin üretimini azaltacak

ABD'li otomotiv devi Ford Motor, müşterilerin gösterdiği talep doğrultusunda elektrikli pick-up'ı "F-150 Lightning"in üretimini azaltacağını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 19.01.2024 21:33 GÜNCELLEME 19.01.2024 21:33 OTOMOBİL
Ford bir modelinin üretimini azaltacak
Ford bir modelinin üretimini azaltacak

Ford Motor'dan yapılan açıklamada, Bronco ile Ranger modellerine olan talebi karşılamak amacıyla Michigan Montaj Fabrikası'nda yaklaşık 900 kişinin işe alınmasının planlandığı duyuruldu.

Ford'un tesiste montajı yapılan araç serileri için gelecekte planlanan hacim artışlarını desteklemek üzere yazın iş gücünü artıracağı vurgulanan açıklamada, yeni Ranger ve Ranger Raptor'ın bu yıl piyasaya sürüleceği, Michigan'daki montaj fabrikasında, üç ekibin haftanın 7 günü iki vardiya araç üretmeye geçeceği aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, şirketin müşteri talebine göre gazla çalışan ve hibrit F-150 pick-up modellerinin üretimini ölçeklendirme kapasitesinin bulunduğu belirtilerek, serinin elektrikli modeli F-150 Lightning'in üretiminin de azaltılacağı belirtildi.

Şirketin Rouge Elektrikli Araç Merkezi'nde 1 Nisan'dan itibaren tek vardiyaya geçileceği bilgisi verilen açıklamada, bundan yaklaşık 1400 çalışanın etkileneceği ve söz konusu çalışanlardan yaklaşık 700'ünün Michigan Montaj Fabrikası'na transfer edileceği bildirildi.

Açıklamada, Ford'un yeni nesil elektrikli araçlarını piyasaya sürmeye hazırlandığı belirtilerek, şirketin küresel elektrikli araç satışlarında beklenenden daha az da olsa 2024 yılında büyümenin devam etmesini öngördüğü kaydedildi.

KAYNAK : AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 2
  • Mert 3 ay önce Şikayet Et
    Azaltsın bize ne bundan ?? Zaten ilgilenmiyoruz
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    gerek yok böyle bir arabaya diesel benzin gerek
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR