Hyundai iki modelin üretimine son verdi

Hyundai, iki modelin üretiminin şubat ayı itibariyle son bulacağını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.02.2024 16:16 GÜNCELLEME 26.02.2024 16:16 OTOMOBİL
Hyundai iki modelin üretimine son verdi
Hyundai iki modelin üretimine son verdi

Hyundai'nin N serisine ait modeller, standart araçlardan daha fazla performansa sahip olmalarına rağmen, artık üretimleri tamamen sona erecek.

Hyundai resmi olarak, i20 N modelinin ve i30 N modelinin üretiminin şubat ayı itibariyle sona ereceğini duyurdu. Bu kararın arkasındaki temel nedenin, otomobillerin artık elektrikli alternatiflerinin de olduğu düşünülüyor.

Avrupa pazarında üretimi durdurulacak i20 N ve i30 N modellerinin yerini alacak alternatif olarak Ioniq 5 N modeli öne çıkıyor. Ayrıca, Ioniq 6 modelinin de gelecekte bir N versiyonuyla piyasaya sürüleceği belirtildi.

Hyundai, bu değişikliklerle birlikte elektrikli araç portföyünü genişletmeyi ve müşterilere çeşitli seçenekler sunmayı hedefliyor.

Hyundai konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"2035 yılına kadar müşterilerimize sıfır emisyonlu bir ürün yelpazesi sunmak istiyoruz. 2045 yılına geldiğimizde ise yüzde 100 karbon nötr olma hedefimiz var.

Bu nedenle, içten yanmalı N modellerinin üretimi şubat ayından itibaren Avrupa pazarı için durduruldu."

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR