Yerli otomobil GÜNSEL’i test ettiler

Almanya Baden Württemberg Eyaleti Türk İş İnsanları Konseyi, KKTC’nin yerli, milli ve yüzde 100 elektrikli otomobili GÜNSEL'in ilk modeli B9 ile test sürüşü yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.02.2024 17:20 GÜNCELLEME 27.02.2024 17:20 OTOMOBİL
Yerli otomobil GÜNSEL’i test ettiler
Yerli otomobil GÜNSEL’i test ettiler

Gıda, inşaat, otomobil, turizm, sağlık, plastik ve e-ticaret gibi sektörlerden 32 kişinin yer aldığı Baden Württemberg Eyaleti Türk İş İnsanları Konseyi'ne SUNTAT Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baklan başkanlık etti.

Yakın Doğu Üniversitesi kampüsüne yaptığı ziyarete GÜNSEL Üretim Tesisleri ile başlayan heyet, GÜNSEL'in ilk modeli B9 ile test sürüşü yaparak bilgi aldı.

YDÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özge Özden'le de görüşen heyet, gıda araştırmaları ile ilgili YDÜ ile yapılabilecek iş birlikleri ile ilgili fikir alışverişinde bulundu. Baden Württemberg Eyaleti Türk İş İnsanları Konseyi heyeti, görüşmelerin ardından Ardından Kıbrıs Araba Müzesi ve Kıbrıs Modern Sanat Müzesi'ni de ziyaret etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde iş birliği ve ticari fırsatları değerlendirmek amacıyla temaslarda bulunduklarını ifade eden Baden Württemberg İş Konseyi Başkanı Mustafa Baklan, YDÜ ile araştırma alanında iş birlikleri geliştirme hedefinde olduklarını söyledi. Özellikle gıda teknolojileri alanında YDÜ'nün araştırma deneyiminden yararlanmak istediklerini vurgulayan Baklan, kurulacak iş birlikleriyle KKTC'nin Almanya'da tanıtılmasını amaçladıklarını da sözlerine ekledi.

KAYNAK : SABAH
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR