Tesla'dan ucuz araç hamlesi! Beklenenden erken geliyor

Ucuz araçlar için daha önce 2025 sonuna işaret eden elektrikli araç üreticisi Tesla, yeni modellerin üretimine bu yıl gibi kısa bir sürede başlayabileceğini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 24.04.2024 15:29 GÜNCELLEME 24.04.2024 15:29 OTOMOBİL
Tesla'dan ucuz araç hamlesi! Beklenenden erken geliyor
Tesla'dan ucuz araç hamlesi! Beklenenden erken geliyor

Şirketin kararı, ilk çeyrek bilançosunda kârlılık, satış ve marjların büyük bir hayal kırıklığı yaratmasının ardından alındı.

Şirketin CEO’su Elon Musk, düşük fiyatlı modellerin, küresel olarak yavaşlayan ve diğer otomobil üreticilerini elektriğe dönme planlarını yeniden düşünmeye zorlayan talep daralmasını tersine döndürebileceğine inanıyor.

Deepwater Asset Management yönetici ortağı Gene Munster “Önemli olan, yatırımcıların büyümenin gelecek yıl yeniden hızlanacağına dair bir umut kıvılcımına sahip olmaları. Tesla bunun gerçekleşeceğine inananlara bu yolda devam etmeleri için gerekeni verdi” değerlendirmesinde bulundu.

Tesla hisseleri açıklamanın ardından geç işlemlerde yüzde 13 yükseliş kaydetti.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR