Direksiyon sınavında yeni düzenleme: Bu sorular azaltılacak

Kara yollarında elektrikli araçların artması sonucu direksiyon sınavlarında değişikliğe gidilme kararı alındı. Artık sınavda motor bölümüne ilişkin sorular daha az olacak.

ABONE OL
GİRİŞ 08.07.2024 15:32 GÜNCELLEME 08.07.2024 15:32 OTOMOBİL
Direksiyon sınavında yeni düzenleme: Bu sorular azaltılacak
Direksiyon sınavında yeni düzenleme: Bu sorular azaltılacak

Orta Anadolu Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Serdar Tepeöz, sürücü adaylarının eğitim standartlarının yükseltilmesi için hazırlanan yeni yönetmeliğe ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tepeöz, 2016'da çıkan Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği'nden sonra sınavın tek parkurda yapıldığını, kursiyerlerin parkur alanını ezberlediğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda hazırlanan yeni yönetmeliğe iki alternatifli parkuru yazdırdıklarını aktaran Tepeöz, "İkinci parkur, kursiyerin daha iyi öğrenmesini ve daha çok araç kullanmasını sağlayacak. Bu sayede eğitimin kalitesini artırmış olacak." diye konuştu.

"SORULARI AZALTACAĞIZ"

Yerli araç Togg'un yollarda yer almaya başlamasıyla elektrikli araçlara ilişkin de bir düzenleme yapılacağını bildiren Tepeöz, "Mevcut sınavda kursiyerlere aracın motor bölümünü soruyoruz ancak yeni yönetmelikle birlikte elektrikli araçla sınav yapabilmenin de önü açılacak. Yerli araç Togg gibi elektrikli araçlarda motor bölümü bulunmuyor. Dolayısıyla adaylar sınava giremiyordu, bunun önünü açtık. Kaput açıldıktan sonra sorulan soruları azaltacağız, teknolojiye ayak uyduracağız." dedi.

ENGELLİLER KENDİ ARAÇLARIYLA SINAVA GİREBİLECEK

Tepeöz, yeni yönetmelikte, engelli kursiyerlerin gittikleri sürücü kursunda engellilere uygun araç olmadığı takdirde, kendi araçlarıyla sınava girebileceğini söyledi.

Yönetmelikte muvazzaf askerlere, hamilelere ve hastalara yönelik de düzenleme yapılacağını aktaran Tepeöz, söz konusu grupların hak kaybına uğramayacağını, özel durumlarından önceki dönemde bulundukları seviyeden sınava devam edebileceklerini belirtti.

Tepeöz, yazılı sınavı geçtiği halde 5 kez direksiyon sınavında kalan kursiyerlerle ilgili de düzenlemenin yer alacağını dile getirerek, "Kursiyerin 3 yıl boyunca yazılı sınav hakkı baki kalacak. 3 yıl içinde başka bir kursa gidip kayıt olduktan sonra yazılı sınava girmeden direksiyon eğitimini alıp, direksiyon sınavına girecek." diye konuştu.

KAYNAK : AA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • M.Zeki 2 ay önce Şikayet Et
    Keşke ehliyeti aldıktan sonra da sürücülere psikolojik eğitim verilmeli.. Küçük meseleden millet boğaz boğaza giriyor
    Cevapla
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    komisyonların akşama kadar sınavı olur mu ya. insanın tarifiği takip edecek algısı düşüyor, yorgun düşüyor ister istemez. günde 8 kişi kontrol edilsin. uzun süreler ve 12 kursiyer çok fazla
    Cevapla
  • Tahkik 2 ay önce Şikayet Et
    Ehliyet almak zorlaştırılmalı. Ve aleni hatalara karsı ehliyete kısa süreli el konulmalı. Neden mi. Ulaşmak zor, elinde tutmak mücadele gerektirsin. Hem almaya hem de elde tutmaya yogun caba kıymetini artırıp kaza riskini azaltacaktır. Tabi ben bos konustum
    Cevapla
  • Murad 2 ay önce Şikayet Et
    Bayanlara özellikle ,sol şeritte ne şekilde gidileceği ve gaz ile frenin yeri iyi bir şekilde öğretilmeli.
    Cevapla
  • Koko 2 ay önce Şikayet Et
    Boş boş bir sürü sürücü var kazaları bu şekilde mi? Azaltmayı düşünüyorsunuz gülüyorum size... Kurallar çok sert olmalı can kaybı bu şekilde asla indirilemez eğitim yetersiz kafasına birşey soktuğu yok vatandaşın insanları ölümlerinden sorumlu olursunuz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR