Toyota'dan elektrikli otomobil hamlesi

Toyota, Çinli elektrikli otomobil üreticileriyle rekabet edebilmek amacıyla Japonya'da yeni bir batarya fabrikası kurmak istiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 29.07.2024 12:41 GÜNCELLEME 29.07.2024 12:41 OTOMOBİL
Toyota'dan elektrikli otomobil hamlesi
Toyota'dan elektrikli otomobil hamlesi

Dünya genelinde elektrikli araçlara geçiş hızlanırken, bataryalar bu araçların kalbi konumunda.

Bu nedenle batarya üretimi, elektrikli araç pazarında liderlik etmek isteyen şirketler için kritik bir faktör haline geldi.

TOYOTA'DAN YENİ BATARYA FABRİKASI

Toyota, elektrikli araç pazarındaki rekabette daha güçlü bir konuma gelmek amacıyla Japonya'da yeni bir batarya fabrikası inşa etme kararı aldı.

Bu yatırım, şirketin lüks araç markası Lexus için üretilecek pillerle, özellikle Çinli üretici BYD gibi rakiplerine karşı daha etkili bir mücadele verebilmesini sağlayacak.

JAPONYA'DA ÇİNLİLERİN PAYI ARTIYOR

Japonya Otomobil İthalatçıları Derneği'ne (JAIA) göre, 2024'ün ilk yarısında Japonya'nın ithal ettiği otomobillerin yüzde 10'unu Çinli elektrikli araçlar oluşturdu.

Her ne kadar ülkede yerli üreticiler ve BMW ve Mercedes gibi Avrupalı lüks otomobil üreticileri hakim olsa da Çinli üreticiler yavaş yavaş pazar paylarını artırmaya başladı.

Toyota, Japonya'nın dört ana adasının en güneydeki adası olan Kyushu'da kurmayı planladığı yeni bir elektrikli araç batarya fabrikasıyla BYD'nin yükselişini engellemek istiyor.

Toyota'nın yeni tesisi, elektrikli araç tedarik zincirini genişleterek Asya'ya ihracatı artırmaya yardımcı olacak.

TOYOTA'NIN HEDEFLERİ

Toyota, 2030 yılına kadar elektrikli araçlara 32 milyar dolar yatırım yapmayı ve 2030'a gelindiğinde yıllık 3,5 milyon elektrikli otomobil satmayı hedefliyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR