Volvo Türkiye'de sedan modellerin satışına son veriyor

Volvo Car Türkiye'nin yeni Genel Müdürü Emiroğlu, "Son gümrük vergileri nedeniyle sedan modellerimizin satışına son vereceğiz. Elektrikli sedan modeller gelene kadar Türkiye'de sedan bir otomobil satmayı planlamıyoruz" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.08.2024 13:07 GÜNCELLEME 19.08.2024 13:25 OTOMOBİL
Volvo Türkiye'de sedan modellerin satışına son veriyor
Volvo Türkiye'de sedan modellerin satışına son veriyor

Türkiye’nin 2023 yılında tüm zamanların rekorunu kırarak 11 bin 646 adetlik satış rakamına ulaşan Volvo Car, Türkiye'de sedan modellerin satışını durduruyor.

Habertürk.com'da yer alan habere habere Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Alican Emiroğlu, markanın kompakt SUV modeli XC40'ta artık benzinli motor seçeneğinin sunulmadığını ve otomobilin EX40 ismi ile sadece elektrikli olarak yola devam ettiğini anlattı.

Emiroğlu, "Sedan modellerimiz ise Çin'de üretildiği için, yeni yıldan itibaren artık bu modelleri getirmeyeceğiz. Bu kararı almamız da son gümrük vergilerinin etkisi oldu. Elektrikli sedan modeller gelene kadar Türkiye'de sedan bir otomobil satmayı planlamıyoruz" dedi.

Daha önce Çin menşeli elektrikli otomobillere getirilen yüzde 40 ek vergi, Temmuz 2024'ten itibaren Çin'den ithal edilen tüm yakıt türlerindeki otomobiller için geçerli olmuştu.

KAYNAK : Bloomberg HT
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.
YORUMLAR 5
  • zafer 2 ay önce Şikayet Et
    Şu togg da ucuzlamadı. iki civata sık sat millete yerli diye. Aldıkları teşviki bana versinler yıl sonunda daha iyi ve ucuz seri üretimde araba üretir halde fabrika kurarım. Artık uçan araba üretmek lazım.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Cehennemin dibine kadar bu siyonist yahudi markasını buralarda satmayın. Allah rızası içinde almayın lütfen, volvo bir yahudi marksıdır.
    Cevapla
  • erciyes 2 ay önce Şikayet Et
    Önce Mazda çekildi, şimdi Volvo. sanırım Mitsubishi de çekilmeyi planlıyor. Motor hacmine göre vergilendirme saçmalığının bitmesi lazım.
    Cevapla
  • bilall 2 ay önce Şikayet Et
    sizde oto piyasasındansınız sanırım
    Cevapla
  • EMEKLİ 2 ay önce Şikayet Et
    Diğer markalardan da aynı performansı bekliyoruz.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR