Fiat Egea'nın yerini alacak otomobil ortaya çıktı! Adı da belli oldu

Türkiye'de satış rekorları kıran Fiat Egea'nın yerini alması beklenen Fiat Koala görüntülendi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 25.04.2026 08:46 GÜNCELLEME 25.04.2026 08:46 OTOMOBİL
Fiat Egea'nın yerini alacak otomobil ortaya çıktı! Adı da belli oldu
Fiat Egea'nın yerini alacak otomobil ortaya çıktı! Adı da belli oldu

Türkiye'de en çok satılan araçlardan biri olan 11 yıldır fabrikada banttan inmeden üretilen Fiat Egea'nın üretimi Haziran ayında sona erecek. Fiat bayileri son araçları satmaya devam ederken Egea'nın yerini alması beklenen otomobile ilişkin iddialar ortaya atılmaya devam ediyor.

FIAT FASTBACK DENİYORDU ADI DA BELLİ OLDU

Fiat'ın Türkiye'de de satmayı planladığı ve Egea'nın yerini alacak olan otomobilin adının Fiat Koala olması bekleniyor. Fas'ta görüntülenen otomobil SUV segmentinde olduğu anlaşılıyor.

Köşeli tasarımıyla dikkat çeken Fiat Koala, SUV araç olmasından dolayı dodiklerle desteklenmiş. Görünüşüne göre jantları küçük kalan Fiat Koala'nın yerden yüksek olması, geniş bagaj hacmi sunması gibi artıları bulunuyor.

LED far ve stop grubu bulunan aracın iç mekanının Fiat Panda ile benzerlik gösterebileceği iddia ediliyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Fiat doublo gitti ford conekt gitti eggeanin yerine bir araba üretilmesine sevindim
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    araçları çorba yaptılar, pejo citro opel fiat kopyala yapıştır
    Cevapla
  • H Hoca 1 ay önce Şikayet Et
    Citroenle bu aracı 1.2 motor ile üretiyor. Fiat ile ortaklar . Geçen sene kiraladım perfosmans sıfır aynı hatayı fiat yaparsa çok arar egea satış rakamlarını. Ama dizel üretirse özellikle Euro 6 Motor ile o zaman şansı var
    Cevapla
  • Elfaz 1 ay önce Şikayet Et
    egeayı geliştirmek varken böyle kaba saba bir araba üretmek mantıklı değil. madem suv araç üreteceksin egea crossu geliştir. Hem satış rekoru kıran egeayı bırakıp başka bir araç üretmek akıl tutulması. Başka bir araç üretmek için illa egea üretimini durdurmak mı lazım.
    Cevapla
  • SeLiM 1 ay önce Şikayet Et
    cross alacak kişi Fiat almaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR