Düz duvara tırmanan konsept otomobil

Roman Mistiuk tarafından Peugeot için tasarlanan Metromorph adlı bu araç tamamen elektrikle çalışıyor ve başka hiçbir arabanın yapamadığını yapıyor: Duvarlara, örümcek misali tırmanıyor.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 13.01.2010 22:01 GÜNCELLEME 13.01.2010 22:01 OTOMOBİL
Düz duvara tırmanan konsept otomobil
Düz duvara tırmanan konsept otomobil

İnanılmaz araç, hem çevreci, hem boyutlarıyla park sorununu minimum düzeye indiriyor, hem de bir binanın dış asansörü olarak kullanılabilecek. Gökdelenlere yapılacak ufak değişikliklerle araçtan doğruca istenilen kata çıkıp, dışarıdan binaya giriş sağlanabilecek.

Roman Mistiuk'un Peugeot Metromorph Konsept tasarımı, yeni bir transformers karakteri için atılan bir fikir bir sanat eseri gibi görünüyor.

Peugeot, Metromorph adında, dikey yolların binalara entegre edildiği şehirler için tasarlanan modern çizgilere sahip elektrikli bir konsept otomobil tanıttı. Tasarımcı Roman Mistiuk, bu araç sayesinde park sorunu biterken binalarda balkona gerek bile kalmayabilir diyor.

DUVARA TIRMANAN ARACIN FOTOGALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ

Peugeot'nun konsept aracı "Metromorph" otomobil kavramına yeni bir anlayış getiriyor. Bu araç yer çekimine meydan okuyan dizaynıyla evinizin balkonu haline de dönüşebiliyor.

Konsept iki kişilik, çok akışkan çizgilere sahip bir şehiriçi otomobili. Aracın yan yüzeylerini kaplayan kapılar, çok farklı bir şekilde açılmakta.Aracın şeklinden dolayı koltuklar yolculuk boyunca arabanın pozisyonuna göre yer değiştiriyor

Peugeot'un yeni konsept modelindeki özellikler sürücüye,  sürüş keyfi olarak dikey binalar arasında seyahat etme imkanı verirken. İç tasarım olarak ise  araba koltukları sallanan bir sandalyeymiş gibi sürücüyü etkiliyor.

Aracın arka tekerleklerine yerleştirilen iki elektrikli motor sayesinde sürücüye seyehat boyunca motorun olup olmadığını hissetrmiyor.

DUVARA TIRMANAN ARACIN VİDEO GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ!

KAYNAK : EKOTRENT
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL