PKK'yla savaşan aşiret BDP'ye katıldı

Mardin Bağımsız Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Türk, Başkan Vekili adayı Süryani asıllı Februniye Akyol, Derik ilçesinde Metinan aşiretinin partilerine katılımı nedeniyle düzenlenen törene katıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.03.2014 10:29 GÜNCELLEME 05.03.2014 10:45 Partiler
PKK'yla savaşan aşiret BDP'ye katıldı
PKK'yla savaşan aşiret BDP'ye katıldı

Törende, Mardin il ve ilçeler ile belde başkan adayları da hazır bulundu. Düzenlenen törende, 58 köyde yaşayan yaklaşık 5 bin aşiret üyesi, BDP'ye katıldı.

Metinan aşiretine teşekkür eden Ahmet Türk ise "Türk halkı ile herhangi bir düşmanlığımız yoktur. Düşmanlığımızı yaratan sisteme karşıdır. Bu coğrafyada herkes birbirlerini kucaklamalı ve özgürlük mücadelesine yürümeliyiz" diye konuştu.

Seçim bürosunda Ahmet Türk ile yakın diyalog içerisinde olduğu gözlenen Temelli, Kürtçe yaptığı konuşmada, "Önümüzdeki yerel seçimde halkımızla birlikte seçime girme kararı aldık. Belki biraz geç oldu, ama halkımızla iç içe daha güçlü olarak seçimden başarılı bir şekilde çıkacağımıza inanıyorum" dedi.Bölgede uzun süredir koruculuk yapan Metinan aşireti üyeleri, PKK'lılarla silahlı çatışmalara girmişti.

YORUMLAR 3
  • Metin Türkoğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    Bunca düşman varken birde. Başbakana beddualar ediyorlar.Kumpaslar çeviriyorlar.
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. pkk nin silah ile bir çözüme kavuşamıyacağını anlamış silah bırakmış ama içimizde kan ile beslenenler ülke bölünme safasında diye yaygara koparanlar kan ile beslenen bu ülke deyerlerini tanımayan misyoner calışmalarından başka bir şey değildir. herkes cıkmış catışmadan bahsediyor bizim inancımız dışında konulanları RABBİME havale ediyorum
    Cevapla
  • Salih Yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    asıl tehlike..... Pkklılar her gün devlet kurma yolunda yeni adımlar atıyor... biz cemaatle uğraşmaya devam edin....
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR