Kürtçe söyledi: Özerkliğimizi herkes görecek

HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana, Ankara'daki saldırıda ölenlerden üçünün, Manisa'da oturan yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 16.10.2015 20:27 GÜNCELLEME 16.10.2015 20:27 Partiler
Kürtçe söyledi: Özerkliğimizi herkes görecek
Kürtçe söyledi: Özerkliğimizi herkes görecek

HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana, Ankara'daki terör saldırısında ölen Saruhanlı'nın Azimli Mahallesi'nden Emin Aydemir ve Resul Yanar ile Mütevelli Mahallesi'nden Nizamettin Bağışçılar'ın yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu. Zana, ziyaretler sonrası konvoy eşliğinde, bugün saat 12.00'de geldiği Turgutlu'da, Atatürk Mahallesi'nde partililerce karşılandı. Buradaki Belediye Düğün Salonu'nda partilileriyle buluşan Zana'ya, özellikle kadınlar ilgi gösterdi.

KÜRTÇE SESLENDİ

HDP Turgutlu İlçe Eş Başkanı Selahattin Dağlı'nın ardından Zana, kendisini dinlemeye gelen partililerine seslendi.

Yaklaşık 500 kişilik gruba Kürtçe seslenen Zana, Ankara'daki terör saldırısına da değinerek şunları söyledi:

''Bu acı hepimizin acısı. Bu acı Türkiye'nin acısı. Bizler el ele olmalıyız. Sesimizi gür şekilde herkese duyurmalıyız. Kobani bir milattır. Bizim gibi acı çeken bir millet kalmadı. Biz de 72 millet gibi kendi halkımızı, kendi özerkliğimizi, kendi özgürlüğümüzü arıyoruz ve istiyoruz. Hiç kimse Kürt halkı hırsız, Kürt halkı yaramaz diyemez. Bizim özgürlüğümüzü herkes görecek. Siyasi irademizi kullanmalıyız. Siyasi irademize kimse ipotek koyamaz. Siyasi iradenizi başka partilere kaptırmayın. Biz ne zamanki 80 milletvekiliyle parlamentoya girdik, diğer partilerin dizlerinin bağı çözüldü. Bunların partilerinin ismi değişiyor ama zihniyetleri değişmiyor. Hep aynı zihniyette devam ediyorlar. Bu millet kendi siyasi iradesiyle hareket etmeli. Bugün en büyük aşiret HDP'dir. Hepimizin partisidir. Sizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.''

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 32 TÜMÜ
  • ADANALI 8 yıl önce Şikayet Et
    bu ulkede rahat rahat oturduyunuza dua edin tabi ALLAH inanciniz varsa, hainlerin az zamani kaldi surulmeye, bakim ozaman hangi ulke sizi kabul eder hainler
    Cevapla
  • öneri 8 yıl önce Şikayet Et
    chp ve mhp lilerin oylarıyla barajı bir aşın hele özerkliği rüyanızda görürsünüz
    Cevapla
  • ÇRM19 8 yıl önce Şikayet Et
    nankörlük,ihanet sizin genlerinizde mevcut.biz sizi hep kardeş bilirken siz bize hep ihanet ettiniz.rabbim sizlere fırsat vermesin.sığınacağınız son kapı olan bu vatana bile ihanet ettiniz ya.. beter olun.güvendiğiniz o iblislerde sizi birgün satarsa sakın bu kapıya gelmeyin artık.ihanetlerizden bıktık..hem bu ülkenin ekmeğini ye hem bu ülkeye ihanet et..rabbim sen bunları tez zamanda kahret..
    Cevapla
  • gitayy 8 yıl önce Şikayet Et
    Gördük
    Cevapla
  • Keko 8 yıl önce Şikayet Et
    Selho Demirtaşiyan arkadaki hdpkk çaputları Photoshopmu acaba?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR