Yalçın Topçu'ndan MHP hakkında bomba iddia

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'nun MHP'yle ilgili değerlendirmelerini köşesine taşıdı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.11.2015 14:39 GÜNCELLEME 20.11.2015 14:39 Partiler
Yalçın Topçu'ndan MHP hakkında bomba iddia
Yalçın Topçu'ndan MHP hakkında bomba iddia

1 Kasım seçim sonuçlarının deprem etkisi yarattığı MHP'de sular durulmuyor. 5 ay içinde 2 milyona yakın seçmeni kaybettiler. Seçim sonrası kimi anketlerde MHP barajın altında çıktı.

Meral Akşener ve Sinan Oğan, sorumlu tuttukları Devlet Bahçeli'ye karşı savaş baltalarını çıkardı. Peki bundan sonra neler olacak? MHP nasıl bir yöne savrulacak?

Konuya ilişkin seçim hükümetinde yer alan BBP eski genel başkanlarından Yalçın Topçu'dan dikkat çeken bir değerlendirme geldi. Topçu, seçim sonuçları ve siyasete ilişkin değerlendirmeleri Sabah yazarı Mahmut Övür'e anlattı.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, sürecin doğru tahlil edilmemesi halinde MHP'nin marjinalleşeceğini iddia etti.

"MHP MARJİNALLEŞEBİLİR"

Topçu, "MHP'de birçok tartışma ve değerlendirmenin yaşanacağını bekliyorum. Süreç doğru tahlil edilmezse MHP marjinalleşebilir." dedi.

"BEKLENTİ İÇİNDE DEĞİLİM"

İkbal beklentisi olmadığını da ifade eden Topçu, "Kendi adıma hiçbir hesabın ve beklentinin içinde değilim. Allah'a şükür, hayatta hiç zaafı olmayan bir adamım. Çok şükür mutluyuz, huzurluyuz." şeklinde konuştu.

"BEKLEDİĞİM GİBİ PATLAMA OLDU"

Topçu, seçim kampanyasında anlattığı bir anısını da paylaştı:

"Çanakkale'de Koca Seyit'in köyüne gittik. Saat dokuz falandı. Önce mezarlığa gidip duamızı ettik. Sonra da kahveye uğradık. Kahve tıklım tıklımdı. Geçtik oturduk. Biri, '18 yıldır ilk defa bir bakan geliyor buraya' dedi. Durumlarının iyi olması gerektiğini söyleyince, itiraz edip su sorunu yaşadıklarını söylediler. Ben de hemen durumu Başbakan'a ilettim. Sağ olsun hemen döndü; 'Siz bir seslenin' dedim. Telefonda halka 'Selamünaleyküm' demesiyle ortalık yıkıldı. O bölge genelde CHP'lidir. Ama sonuçlar çok iyi çıktı, AK Parti yüzde 59.4, CHP 21.4, MHP 14.7. Gerçekten de beklediğim gibi patlama oldu."

Bakan Topçu, bu sonuçların herkesi motive ettiğini, hükümetin de bu motivasyonla harekete geçmesi gerektiğini söylüyor.

YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • çerkez 8 yıl önce Şikayet Et
    sen gitte topunu oyna topçu sanane milletin partisinden
    Cevapla
  • hakk 8 yıl önce Şikayet Et
    isteyen her kişi dilediği partiye geçebilir. beyefendi geçen sene ak partiye geçince bbp eski genel başk. olarak büyük yankı uyandırmış idi hiçbir beklentim yok demişti beklentisi olmayan adam.kultur bakanımız.
    Cevapla
  • dadaş 8 yıl önce Şikayet Et
    mustafa destici kimin adamı acaba bir numaralı paralelnin kuklasıdır muhsin başkan sag olsaydı desticiyi kürekle kovardı chpeye hdpye pkkya paralelenin emrinde cumhurreisinde kime destek verdi sıvaslı kanına dokunmadınmı acaba yazıklar olsun desticiye millet asla afetmez paralelcileri
    Cevapla
  • sivaslı 8 yıl önce Şikayet Et
    Büyük Birlik hareketini satan adamların başında sen geliyorsun senin zaafın çokta neyse
    Cevapla
  • polis1972 8 yıl önce Şikayet Et
    asil satan desteci dir!! pkk destrkle paralel yanyana chp nin pesinden git yazicioglu herzaman Erdogan in ysninda oldu
    Cevapla
  • hakk 8 yıl önce Şikayet Et
    sivaslı gardaşım sivas ahalisi bbp yi anlamamış başkasına kızmaya gerek yok gardaş.
    Cevapla
  • fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    hareketi paralele peşkeş çekenler satmadı da Yalçın Topçu mu sattı? gerçekten çok komiksiniz. TR toplamında kaç kişi oy verdi onu söyleyin de öyle konuşun. Gerçek Nizamı Alem bu seçimde ak partiye oy verdi.
    Cevapla
  • İstanbul 8 yıl önce Şikayet Et
    Adamın ham maddesi. Bakanım seni Allah için seviyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR