5. parti CHP'nin içinden mi çıkacak?

CHP, kurultay öncesi yine karıştı. Ekip için düğmeye basan Kılıçdaroğlu’nun Gürsel Erol’u görevlendirmesi tartışma başlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.12.2015 08:43 GÜNCELLEME 19.12.2015 08:43 Partiler
5. parti CHP'nin içinden mi çıkacak?
5. parti CHP'nin içinden mi çıkacak?

CHP’nin 16-17 Ocak’ta yapacağı kurultaya sayılı günler kala kulisler hareketlenmeye başladı. Delege seçimleriyle Muharrem İnce’nin olası bir zaferinin önünü kesen Kemal Kılıçdaroğlu'nun partide ikinci adam pozisyonunda olan Genel Sekreter Gürsel Tekin ile Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ü pasifize edeceği konuşuluyor. Bu dedikodunun yayılmasına neden olan gelişme, Kılıçdaroğlu’nun Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’u kurultay için görevlendirilmesi. 

ÜÇ İSİM HEDEF GÖSTERDİ

Kılıçdaroğlu’nun tam yetkiyle görevlendirdiği Gürsel Erol, Eylül 2014'te yapılan kurultayda Gürsel Tekin, Erdoğan Toprak ve Tekin Bingöl’ü hedef göstermişti. Tekin’i kendine yakın milletvekillerini PM’ye sokmak ve teşkilatı kontrol edememekle suçlayan Erol, üç ismin hışmına uğramıştı. Erol'u daha önce uyaran Kılıçdaroğlu'nun, 1 Kasım sonrası Gürsel Tekin ile ters düştüğü için Erol’u Genel Sekreter yapacağı kulislerde konuşuluyor.  Öte yandan PM üyesi Alaattin Yüksel görevinden istifa etti, yerine yedek üye Erdoğan Toprak getirildi. 

5. parti artık iddia değil

“Beşinci Parti CHP’den çıkacak” iddiaları ise artık iddia olmaktan çıkmaya başladı. Kurultayda Kılıçdaroğlu’nu geçmesi imkansız olan Muharrem İnce’nin yeni bir parti için düğmeye bastığı konuşuluyor. Gürsel Tekin’e yakınlığıyla bilinen Mahmut Tanal’ın İnce’nin yanında saf tutması Tekin’in de görevinden alınması sonucunda İnce ile birlikte hareket edeceği konuşuluyor.

KAYNAK : Akşam
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • gadir 8 yıl önce Şikayet Et
    Adam an partiyi yıkmak için İran yanlışı erdem e Rusya da Türkiye Suriye ye gaz sattı bile dedirtiyor. Siz önce bi Türkiye partisi olmayı bir deneyin....
    Cevapla
  • Haskürt 04 8 yıl önce Şikayet Et
    Adamın dibisin kk yani en dipteki adam
    Cevapla
  • savas gumus 8 yıl önce Şikayet Et
    bolunmesı cok ıyı olur hatta paranparca olsun
    Cevapla
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    CHPnin bölünmesi Türkiye için ancak hayır getirir !
    Cevapla
  • kemal kuru 8 yıl önce Şikayet Et
    CHP atatürkün ardından ğünü kurtarmaa siyasetiniz daha ne kadardaha devem edip sürdüreceksiniz silkelenin ülke yararına bişeyler çıkarın ortaya sığ siyasetinizden bıktık yeter düşün bu ülkenin yakasından aydın ğeri kafalılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR