Kılıçdaroğlu'ndan Aylin Nazlıaka'ya çağrı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aylin Nazlıaka'nın ortaya attığı "Atatürk portresinin indirilmesi" iddiasıyla ilgili konuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 03.02.2016 22:27 GÜNCELLEME 03.02.2016 22:27 Partiler
Kılıçdaroğlu'ndan Aylin Nazlıaka'ya çağrı
Kılıçdaroğlu'ndan Aylin Nazlıaka'ya çağrı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te  katıldığı bir programda CHP içindeki, Aylin Nazlıaka'nın ortaya attığı iddia olan Atatürk portresinin indirilmesi konusunda açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının, Aylin Nazlıaka ile ilgili kısmı:

Bu olay ortaya çıktıktan sonra biz bütün bunların hepsini sessiz sedasız izlerken olayı araştırmak istedik. CHP ve Atatürk bağlamında böyle bir olay karşısında kamuoyunun gösterdiği duyarlılık için teşekkür ediyoruz. Milletvekili arkadaşlarımız bu olayı araştırdı. Sonuçta ortaya bir rapor çıktı. Aylin Hanım (Partiden kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi için PM'den görüş istendi) için PM'nin kararı gerekiyor. Bu saatten sonra benim yapacağım herhangi bir yorum disiplin kurulunun alanına girmek olur. Parti Meclisi (PM) "gerek yoktur" derse ben bir şey yapmayacağım. PM, bunu gerekçeleriyle ortaya koyması gerekiyor.

Atatürk posteri indirilmedi mi, indirildi. Bugüne kadar odalarda böcek araması falan yapıldı ve bu işlem sırasında posterler indirildi. Ama tabi bu taramayı yapan biz değiliz, uzmanları var. Daha önce Atatürk tablosunun arkasında dinleme cihazı çıkmıştı. Bir CHP milletvekilinin Atatürk resmini indirmesi mümkün değil. Aylin Hanım'ın açıklaması doğrultusunda tüm vekiller töhmet altında. Ya çıkar Aylin hanım der ki 'şu kişi indirdi' biz de o kişiyi çağırırız, 'kerdeşim sen niye indirdin' deriz. Atatürk üzerinden bize saldırmak isteyen çevrelerce olay büyütüldü. Tartışılan Aylin Hanım'ın sözleri. Bir milletvekili indirmiş ve Aylin hanım bunu söylemiyorsa, bütün vekiller töhmet altında kalır. Gelsin bunu açıklasın.

Aylin Hanım, resmi indiren milletvekili varsa gördüyse bunu bize söylemeli. Atatürk resmini indiren bir kişi CHP'nin kapısından içeri giremez, ama ben olduğunu sanmıyorum. Bir dedikodudan beslenen kişilerin CHP'de yeri yoktur. Atatürk üzerinden dedikodu yapılmaz.

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • ende 8 yıl önce Şikayet Et
    zamanında ezanımızı Türkçe yapıp, hocalarımızı indirdiniz (astınız) hapislerde çürüttünüz, şimdi bir dedikodu için kendi adamlarınıza neler yapıyorsunuz. yıkımın partisi
    Cevapla
  • kürt bedo 8 yıl önce Şikayet Et
    memleketimizi dört bir yandan düşmanlar her yandan da hainler sarmışken. şu chp nin tartıştığı şeylere ve vizyonuna bak. Allah ıslah etsin sizi.
    Cevapla
  • kılıç 8 yıl önce Şikayet Et
    ülke kazan gibi kaynıyo çevre ateş çemberi. pkk baş belası ana muhalefet şu sıralar çok önemli resim işleriyle meşgul 2016 da bu şekilde geçer
    Cevapla
  • levocan 8 yıl önce Şikayet Et
    ulen memleket neyin derdinde kk neyin derdinde
    Cevapla
  • 1071 8 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl örterim diye uğraşıyor müfettiş Kemal. Aylin açık açık AK Partiye vurunca zevk alıyor alkışlıyordun. Aynı bayan açık açık şimdi CHP içinde olanı söylüyor niye zorlanıyorsun? Neden Atatürkün partisinde, Atatürk posteri indiriliyor ve bunu demokratik biçimde açıkça söyleyeni partiden ihraç etmeye kalkıyorsun? BU DİKTATÖRLÜK DEĞİL Mİ müfettiş bey?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR