Ordulu STK’lardan referandum kararı

Ankara’daki Ordulu STK’lar 16 Nisan 2017’de yapılacak olan referandumda “Evet”diyeceklerini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.02.2017 12:41 GÜNCELLEME 16.02.2017 12:41 Partiler
Ordulu STK’lardan referandum kararı
Ordulu STK’lardan referandum kararı

Ordulu STK’lar AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu’nun ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda birlik ve demokrasi vurgusu yaptılar.

Ankara’da bulunan Ordulu sivil toplum kuruluşları, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu’nun daveti üzerine buluşarak referandumda evet diyeceklerini deklare ettiler. 

Ordulular Vakfında gerçekleşen toplantıya Ordulular Vakfı Başkanı Kutsi Yerebasmaz, Aybastılılar Derneği Başkanı Turan Tomur, Fatsalılar Derneği Başkanı Fahri Çavuşoğlu, Kumrulular Derneği’nden Emrah Kavcı, Ordu Kültür Sanat Derneği ile Mesudiyeliler Dernek  Başkanı Nuri Özmen, Mesudiyeliler Vakfı Başkanı Muzaffer Ünver Ünyeliler Derneği Başkanı İsa Korkmaz, Kahramankazan Ordulular Derneği Başkanı İskender Aydın, Akkuşlular Derneği Başkanı Orhan Şahin Akkuş AKDER Başkanı Durmuş Eren ve Başkanevi Derneği Başkanı Kenan Elma’nın yanı sıra Ordulular ve çok sayıda basın mensubu da katıldı.

Söz de Karar da Milletimizin

Metin Gündoğdu STK temsilcilerine hitaben yaptığı konuşmada “Daha hızlı karar verebilen yarınları aydınlık bir Türkiye için, dünyanın en büyük ilk 3 ekonomisinin arasına girebilmemiz için, çift başlılığın ortadan kalktığı bir sistem için, Ankara’da bulunan Ordulu STK’lar olarak  16 Nisan tarihindeki referanduma “Evet” diyeceğimizi ilan etmek için burada toplandık. Toplantıya katılan ve destek veren vakıflarımıza ve derneklerimize teşekkür ediyorum. Ankara’da en az 100 bin Ordulu kardeşimiz yaşıyor. Bu sayı göz ardı edilebilecek bir sayı değil. Biz büyük bir Ordu’yuz.  Referandum süresince akla takına noktalar olabilir. Kimileri “tek adamlık” çığırtkanlığı yapıyorlar. Millet kimi isterse onu seçecek. Böyle “tek adamlık” mı olur. Bu sistemde yüzde 50’nin üzerinde oy alan kişi Cumhurbaşkanı olacak. Millete güvenmeyenler bu sistemi karalıyorlar. Türkiye’de 1990 ile 2002 arasında tam 12 hükümet kuruldu. Yani bir hükümetin ömrü ancak bir yıl. Bu hükümetlerin istikrara ne gibi bir katkısı olabilir. Siyaset, ekonominin motor gücüdür. Siyaset iyi ve istikrarlı olduğu sürece ekonomi de iyi olur. Sultan Alparslan’a bakın, Osman Bey’e bakın, Fatih’e bakın, Yavuz’a bakın. Bu devletlerin tarihlerine bakın. Karar alıcı da sorumluluk altında olan da bu liderlerdir. Bir de bizim bir sözümüz var; “Bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir komutanı, bir komutan bir orduyu kurtarır.” Sandıktan çıkacak “Evet” kararı bu ülkenin geleceği için çok önemli. Diğer ülkelerle yarışabilecek, büyük ve güçlü bir Türkiye için “Evet” diyeceğiz. Bir de 1980 darbesinin dayattığı Anayasa ile yönetiliyoruz. Bu benim için utanç vesikası. Gönül ister ki parlamentodaki partiler uzlaşsın, tüm Anayasa sivilleştirilsin. Ama vesayetten ve statükodan beslenenler bunu istemiyorlar. Biz herkesin fikrine kararına saygı duyuyoruz. Kimseyi kararından dolayı ötekileştirmiyoruz.” dedi.

“Rejim 1923’te Belirlendi”

Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu “1923 yılında rejimin adı konulmuş ve tartışma konusu bile değildir. Bu durumu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım defalarca açıkladı. Bu işin rejimle hiçbir alakası yok, burada sistem değişecek. Siyasi ve ekonomik istikrarın temini için bu sistem şart. 18 Maddelik değişikliğin en önemli çıkış noktası istikrardır. Sayın Cumhurbaşkanımızdan sonra ne olacağını soranlar var. Bu da korkunun göstergesidir. Anadolu nice bahadır evlatlar yetiştirmiştir ve yetiştirecektir inşallah. ” diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR