DSP'li Bural'dan CHP'ye zor soru!

DSP Örgüt Kurulu Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Tufan Bural, CHP'ye “Ecevit için iş göremez raporu isteyen kişinin aday yapılması hınç almak için mi?” sorusunu yöneltti.

ABONE OL
GİRİŞ 30.04.2011 17:05 GÜNCELLEME 30.04.2011 17:05 Partiler
DSP'li Bural'dan CHP'ye zor soru!
DSP'li Bural'dan CHP'ye zor soru!

DSP Örgüt Kurulu Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Tufan Bural, ATO eski başkanı Sinan Aygün’ün geçmişte Ecevit için "işgöremez" raporu verilmesini istediği haberlerine değinerek, CHP'ye “Ecevit için iş göremez raporu isteyen kişinin aday yapılması hınç almak için mi?” sorusunu yöneltti.

-BİR BÖLEN Mİ, BİR BİLEN Mİ?-

DSP Ankara 2. Bölge 1. sıra milletvekili adayı Tufan Bural, yazılı basın açıklaması yaptı. “Yıllarca Başbakanımız büyük devlet adamı Bülent Ecevit’i meydanlarda ‘bir bölen’ olarak niteleyenler, şimdi onun sırtından siyaset yapmaya çalışmaktadırlar” diyen Bural, Bülent Ecevit’in, 1999 seçimlerinde, DSP’den milletvekili adaylığını bile kabul etmediği kişilerin, şimdi Bülent Ecevit’in şapkasını giyinip, onun arkasına sığınarak siyaset yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Bural, CHP adayı olan ATO (Ankara Ticaret Odası) eski Başkanı Sinan Aygün ile ilgili haberlere ad vermeden değinerek şöyle dedi:

“Ecevit’in şapkasına sığınsa da Ecevit’i bilmeyen, gerçek anlamda tanımayan bu kişiler, O’nu anlamakta zorluk çekmektedirler. Eğer Bülent Ecevit’i bilip anlamış olsalardı, Bülent Ecevit hakkında Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne ‘iş göremez raporu verilmesi için müracaat edenleri’ Ankara 2. Bölge’den milletvekili adayı olarak göstermezlerdi.”

Ecevit için “iş göremez raporu” verilmesi yönünde başvuru yapan kişinin Ankara 2. Bölge’den milletvekili adayı olarak gösterilmesinin, Ecevit’in şapkasına sığınarak siyaset yapan kişinin, 2002’deki olayları bilmemesinden mi, 1999 yılında kendisini aday göstermeyen Bülent Ecevit’ten hınç almak istemesinden mi kaynaklandığını soran Bural, şöyle devam etti:

-ÇAKMA ECEVİT KASKETİYLE OLMAZ-

“Çakma Ecevit kasketini meydanlarda beş dakikalığına kafaya geçirmekle Ecevitçilik olmaz. Gerçek Ecevitçiler, Ecevit’in fikirlerini beyninde taşıyanlar ve Ecevit’e sağlığında zulmedenlere karşı dik duranlardır.

Biz Demokratik Solcular olarak Ecevit’in her türlü fikri ve siyasi mirasının gerçek sahipleriyiz. Hepimiz birer Ecevit’iz. Meydanlarda halkımızla bütünleştiğimizde binlerce Ecevit’in yaşamakta olduğunu başta o kasket Ecevitçileri olmak üzere herkes görecektir.”

KAYNAK : ANKA
YORUMLAR 3
  • noruyon noruyum nordun norek 13 yıl önce Şikayet Et
    rahşan mı. rahşanı anlamak o kadar zor olmasa gerek.o rahşan değilmi mhplilere sezeri seçtiren,o rahşan değilmi mhplileri ayakları altına alıp Osmanlıya laf atan,o rahşan değilmi mhpyi eteğiyle nakavt eden,çok geçmişte yaşanmadı bunlar kardeşlerim,özellikle mhpye oy vereceğini söyleyen kardeşlerim tarihi iyi okuyun.
    Cevapla
  • israfil yücetepe 13 yıl önce Şikayet Et
    Rahşan'ın tavrını anlıyamıyorum. Bence CHP'nin yaptığı normal. Ama Rahşan'ı nasıl yorumlayacağız? Kocasını mahveden adamı desteklemesini aklım almıyor!
    Cevapla
  • canıelinde 13 yıl önce Şikayet Et
    doğru söze ne hacet. doğru söze ne hacet
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR