Kurtulmuş: Kürtlerle ilgili çalışmalar açıklansın

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Kürt sorunu konusunda bugüne kadar hükümettin yaptığı çalışmaları açıklamasını istedi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.05.2011 17:27 GÜNCELLEME 13.05.2011 17:27 Partiler
Kurtulmuş: Kürtlerle ilgili çalışmalar açıklansın
Kurtulmuş: Kürtlerle ilgili çalışmalar açıklansın

Has Parti Siirt İl Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılan Numan Kurtulmuş, milletvekili adaylarını halka tanıttı. Kurtulmuş seçim otobüsü üzerinden yaptığı konuşmada Türkiye'de halka hesap vermeyen bir siyasi sistem olduğunu belirterek, "Türkiye'de maalesef adı demokrasi olan bir sistem var. Demokrasi adı ama siz vatandaşlar sadece dört yıldan dört yıla oy veren bir mekanizma olarak görülüyorsunuz. Aslında bir hükümet olmasa da Türkiye'de işleri oligarşi bürokrasi görüyor.

Türkiye'de halka hesap vermeyen bir siyasal sistem mevcut. Türkiye'de siyasi partiler çoğu yerde halka rağmen milletvekillerini belirliyor. Ayrıca insanlar milletvekillerini seçmek için ön seçimi kullanamıyor. Bütün bunları ortadan kaldırabilmek için öyle bir demokrasi ki içinde halkın egemen olduğu bir demokrasiyi kuracağız. Has Parti'nin Türkiye'ye temel vaadi budur. Bu bürokratik oligarşiyi yerle bir edecek ve Türkiye'de sadece sizin sözünüzün geçtiği bir demokrasiyi inşa edeceğiz. Bunun
için de önce anayasa değişikliği ile başlayacağız.

İyi de dokuz yıldır iktidarda olan hükümette hep anayasadan bahsediyor. Ama maalesef ufak tefek rötuşların dışında bir şey yapılabilmiş değil" dedi.

Kürt sorununa da değinen Kurtulmuş, hükümetin bu sorunu çözme konusunda yaptığı çalışmaları açıklamasını istediğini söyledi. Kurtulmuş, "9 yıl sonra Başbakan diyor ki Kürt sorunu yoktur. 9 yılda hangi adımlar atılmışta Türkiye'de Kürt sorunu kalmamış, bunu açıklamaları lazım.

İşte Has Parti'nin Türkiye'ye vaat ettiği demokrasiyi kurarken ortaya koyacağı en temel meselelerden birisi toplumsal barışı sağlarken gönüllü birlikteliği tesis etmektir. Bu millet anayasayı yapacaktır. Bu memlekette hiç kimsenin ikinci sınıf vatandaş olmadığı, kimsenin dilinden, dininden, yaşayışından, inançlarından dolayın aşağılanmadığı, Türkün Kürde, Kürdün Arap'tan üstün ya da aşağı olmadığı inancını yaşamak isteyenlerin istediği, dilediği gibi bir Türkiye kuracağız" şeklinde konuştu.

Ülkenin dışa bağımlı hale getirildiğini ifade eden Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Maalesef o kadar çok kötü bir hayvancılık politikası izlendi ki, ilk defa bu Müslüman memlekette kurban kesmek için angutlardan çare arar hale geldik. Türkiye angutlar olmazsa kurban kesemeyecek hale geldi.

Niçin bizim Ahmet, Mehmet hayvancılıkla uğraşmazsın, elin gavurundan hayvanları alalım satalım. Bizimki tütünle uğraşmazsın elin gavuru gelip satsın, bizimki pamukla uğraşmazsın elin gavuru gelip satsın, bizimki şeker pancarı ile uğraşmazsın elin gavuru gelip satsın.

Tarımsal ürünler öyle sanayi ürünleri öyle. Allah'tan bu memleket nüfusu kalabalık bir memleket. Bunlar bu kafayla Allah göstermesin nüfusumuz az olsaydı dışarıdan da vatandaş ithal edelim derlerdi. Biz biliyoruz ki iki tane büyük zulümden daha büyük zülüm olmaz, bir tanesi özgürlük talebidir, diğeri de bir insanı yarım ekmeği muhtaç etmektir. Biz özgürlük taleplerini tehir etmeyeceğiz, insanları da yarım ekmeğe muhtaç etmeyeceğiz".

Mitingin ardından Numan Kurtulmuş Siirt'ten ayrıldı.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 3
  • MAHMUT ARDIÇ 13 yıl önce Şikayet Et
    Yeni kurulan partinin miting yapabilmesi bile muthiş.... Yeni kurulan bir partinin 550 aday gösterebilmesi ve miting yapabilmesi bile muthiş bir vakıadır. Bundan fazlası ancak sosyolojik tabana uymayan partiler için geçerli olabilir. Hasparti sosyolojik tabana oturarak Sarp yokuşları tırmana tırmana gelecek inş.
    Cevapla
  • İhsan AK 13 yıl önce Şikayet Et
    Kurtulmuş'u Desteklemek Lazım. Türk siyasetinin Numan Kurtulmuş ve ona benzer insanlara ihtiyacı var. Sonuna kadar destek verilmesi gerektiğini düşünüyorum.
    Cevapla
  • osman kurtar 13 yıl önce Şikayet Et
    HABER İÇİN TEŞEKKÜRLER. Ancak nasıl Batmanda fotoğraf veriyorsanız bunda da vermeniz gerekmez mi? Katılım fazla olunca fotoğraf verilmez diye bir şey yok herhalde...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR