BBP'li Topçu'dan BDP'ye gönderme

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, 9 yıldır iktidarda bulunan hükümetin Türkiye'nin terör sorununu çözemediğini belirterek, 'benim olduğum mecliste baykuşlar ötemez' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.05.2011 17:46 GÜNCELLEME 15.05.2011 17:46 Partiler
BBP'li Topçu'dan BDP'ye gönderme
BBP'li Topçu'dan BDP'ye gönderme

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, 9 yıldır iktidarda bulunan hükümetin Türkiye'nin terör sorununu çözemediğini belirterek, ''Benim olduğum Mecliste baykuşlar ötemez; Kandil'in ve İmralı'nın sözcüleri, meydanı boş bulup at oynatamaz'' dedi.

Topçu, Yenimahalle'nin Yakacık köyünde partisinin seçim bürosunun açılışında, Türkiye'de bölücü, ekonomik ve ahlaki terörün yaşandığını, iktidara geldiklerinde buna ''dur'' diyeceklerini söyledi.

Türkiye'yi yönetenlerin dış politikayı ABD'ye, iç politikayı AB'ye, ekonomiyi ise IMF'ye teslim ettiğini iddia eden Topçu, BBP'nin iktidarında ABD, AB ve IMF'nin olmayacağını dile getirdi.

Türkiye'nin dünyanın en büyük 17. ekonomisi olmasına rağmen bundan emeklinin, emekçinin, sözleşmelinin, özel güvenlikçilerin, köy korucularının, işsizlerin yararlanamadığını savunan Topçu, bir hayvancılık ve tarım ülkesi olan Türkiye'nin artık bu ürünleri dışarıdan alır hale geldiğini kaydetti.

Son dönemde Türkiye'de terörün yeniden başladığını ve yeni şehitlerin geldiğini belirten Topçu, şöyle konuştu:

''Siyasi parti liderleri Türkiye'yi geziyor, ama kimsenin ağzından 'terörü yok edeceğiz' diye bir cümle çıkmıyor. 9 yıldır iktidar olan AKP ne Kandil'i söndürdü ne de İmralı'yı susturdu. Kandil'in ve İmralı'nın sözcülerinin olduğu Mecliste, Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşlarının, alperenlerin olması milletin faydasına. Benim olduğum Mecliste baykuşlar ötemez, Kandil'in ve İmralı'nın sözcüleri meydanı boş bulup at oynatamaz. Demokrasi, milletin birliği ve bütünlüğü için biz gerekliyiz. Alperenler bu ülkenin refahı, özgürlüğü ve güvenliği için gerekli.''

Topçu, iktidara geldiklerinde idam cezasını referanduma götüreceklerini, halkın isteği doğrultusunda hareket edeceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmasının ardından partisinin Ankara milletvekili adaylarıyla seçim bürosunu açan Topçu, partililerle bir süre sohbet etti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 2
  • Mutlu DERİN 13 yıl önce Şikayet Et
    Önce Rahmetlik'in hesabını sorsaydın ben hala BBP ye oy veriyor olurdum.. Sayın TOPÇU, referandumda söylermisiniz Hakpar ile, Orhan PAMUK ile nasıl aynı safta yer aldınız? Rahmetlik Muhsin Başkan'ın ölümünde arama kurtarma rezaletine imza atan AKEPE lilerden hesap soracağına onlarla nasıl aynı safta yer aldınız? Bugün çıkıp AKEPE ye muhalif gibi görünüyorsunuz.
    Cevapla
  • SERDAR EKİCİ 13 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye 'Birlik'le Kazanacak.... Kandil'de sönecek, İmralı'da susacak Allah'ın izniyle... Türkiye Birlikle Kazanacak...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR