Vural: Başbakan üfürükçüler gibi

MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Adayı Oktay Vural, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.05.2011 13:56 GÜNCELLEME 17.05.2011 13:56 Partiler
Vural: Başbakan üfürükçüler gibi
Vural: Başbakan üfürükçüler gibi

MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Adayı Oktay Vural, MHP üzerinde doğrudan doğruya derin bir operasyon yapıldığını belirterek "Bunları sorgulayacak bir ortam yoktur. Türkiye üzerinde oynanan oyunların MHP tarafından bozulacağı biliniyor. Bunun için saflarımızı sıklaştırıyoruz" dedi.

Oktay Vural, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında gündem değerlendirmesi yaptı. Hükümete yüklenen Vural, Başbakan Erdoğan'ın seçim mitinglerinde cam edebiyatı yaptığını belirterek; "Başbakan sürekli üfürükçü gibi sallıyor" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Antalya mitinginde promterının takılmasını eleştiren Oktay Vural, miting görüntülerini basın mensuplarına göstererek şöyle konuştu: "Başbakan Erdoğan miting meydanlarında üfürüyor. Sürekli üfürükçü gibi sallıyor. Ancak, yazılanları okuyarak sallıyor. Antalya'daki mitinginde ulaşım alanında yapılan rakamı açıklayamıyor. Neden? Çünkü promter takılıyor.

Oku bakayım. Nihayet promter çalıştı. Promter çalışınca Başbakan konuşuyor. Millette diyor ki 'vay anasını Başbakan nasıl da her şeyi hafızasında tutuyor. 'Camı alıyor önüne kim ne yazdıysa onu okuyor. Yürekten oku, sayın Başbakan. Dün söylediklerinin yanlış çıktığını görünce ertesi gün başka şey yapıyor. Sayın Başbakan şu klavuzunu değiştir. Yoksa böyle nutkunuz tutulur. Genel Başkanımız Bahçeli'ye, MHP'ye dil uzatıyorsun.

Sayın Başbakan önüne konulanı ancak okuyabiliyorsun. O da okuyabilirsen. Cenabı Hak böyle insanı imtihan eder. Adamı orada dut yemiş bülbüle çevirir. MHP'ye dil uzatırsan böyle olur. Cam edebiyatından vazgeçmesini, milletin önüne camlar koymadan konuşmasını bilmelisin. Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol."

BAHÇELİ BİSKÜVİ DİYEN ÇOCUKLARIN DRAMINI ANLATIYOR

Başbakan Erdoğan'ın Kastamonu mitingindeki söylemlerini de eleştiren Oktay Vural; sözlerini şöyle sürdürdü: "Başbakan, bu ülkenin her asgari ücretli ailesine bir çay ve simit yedirsen 729 lira vermen gerekiyor. Sen bu ülkenin asgari ücretlisini bile çay ve simitle doyuramıyorsun. Öyle üfürükle olmuyor bu işler. İstifa dilekçeni hazırladın mı? Sen de yürek varsa sıkıyorsa istifa et. Kalkmış Sayın başbakan diyor ya; Bahçeli bisküvit diyor ya çocukların dramını anlatıyor.

Sende milletin derdi yok ki. Ekmek yiyemeyen insanın derdi yok ki. Biliriz ki bu ülkede yılda bir hafta tatil yapamayanların insanların oranı 62 milyon kişi. Başbakan yeni elbise alamayan vatandaşa bilgisayar dağıtacakmış. Ayranını yok içmeye diye bir laf var ya; Başbakan'ın tahtarevallisi yok ta uçakla gidiyor. 'Beraber yürüdük biz yollarda dediler', milleti yarı yolda bıraktılar; kendileri uçaklarla otellere gittiler."

AK PARTİ'YE KENE BENZETMESİ

MHPli Vural konuşmasında ayrıca, geçen günlerde gözleri görmeyen taşeron bir işçinin Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile olan diyalogunu hatırlattı. Vural, bu konuyla ilgili şunları söyledi: "Gözleri görmeyen ama bir kardeşim, taşeron işçi olarak çalıştığını ve geçinemediğini söylüyor. Sağlık Bakanı ise kalkıp diyor ki; 'Gözlerin görmüyor ama sana iş verdik.' Sen de göz var ama görmüyor. Kulak var ama duymuyor. Dilin var ama konuşmuyorsun.

Bunları al birini vur ötekisine. Bu illetten, bu AKP'den kenelerden milleti kurtarmaya kararlıyız. Kene doyunca bırakır diye söylerdik. Kene gibi yapıştılar doydular tıkıncaya, tıksırıncaya kadar bu milleti bırakmıyorlar. Siz kimsiniz ki millete hizmet edeceksiniz" İktidarın İzmir'e çarpık ve şaşı baktığını söyleyen Vural, AK Partili bakanlar için de mobil benzetmesinde bulundu. İzmir'in mobil bakanlara ihtiyacı olmadığını söyleyen Vural; "İzmirlilerin mobil bakanlara, seyyar bakanlara ihtiyacı yok. İzmirlilerin ruhunu hisseden bakanlara ihtiyacı var. Bunlara hak ettiği cevabı vereceğiz" dedi.

Oktay Vural ayrıca, partisi üzerinde çeşitli oyunlar oynandığını ve bu oyunlara tezgahlara düşmeyeceklerini belirterek saflarını sıkılaştıracaklarını söyledi.

MHP üzerinde doğrudan doğruya derin bir operasyon yapıldığını anlatan Vural, konuşmasını şöyle tamamladı: "Bunları sorgulayacak bir ortam yoktur. Bunun için saflarımızı sıklaştırıyoruz. Türkiye, üzerinde oynanan oyunların MHP tarafından bozulacağı biliniyor.

MHP olarak hiç kimsenin davasına, hiçbir kimsenin oyununa, komplolarına düşmeyeceğiz. MHP olarak yapılan oyunların farkındayız ama oynayanlara karşı Fransız kalan bir hükümet var. Soruyoruz siz Fransa Başbakanı mısınız?"

 
 
 
 

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • berke inan 13 yıl önce Şikayet Et
    sn. vural. senin kasette yoldadır sabret biraz
    Cevapla
  • metin metin 13 yıl önce Şikayet Et
    veli abi. veli abiye katılıyorum sen işine bak biz başbakanı seviyoruz
    Cevapla
  • FuJiN 13 yıl önce Şikayet Et
    Oktay Vural. Sağlıklı bir muhalefetten yoksun çizginin mahalle agzı temsilcisi...
    Cevapla
  • Alican 13 yıl önce Şikayet Et
    madem öyle... madem öyle.. yanına gitde birazda sana üflesin ileride belki barajı geçer iktidar olursunz tabi birazda adam olursunuz sağ seçmenede yuvarlak demezsiniz en azından bazılarınız daha filim çekmez yani kaset maset işleri...
    Cevapla
  • KıLıçBeY 13 yıl önce Şikayet Et
    BAŞBAKANIMIZA LAF SÖYLEYENE BAKKKKK... Başbakana laf söylemen için önce ağzını çalkala bu millet sizi aşşağıda da gördü yukarıdada buna ne derler biliyormusunuz hazmedememe Başbakanımızın yaptığı icratları hazmedememe onunda kolayı var kızılay maden suyu için çabuk hazmettirir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR