Kılıçdaroğlu'dan 'çete'ye dava

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Bizi çete diye tanımlayan, Cumhuriyet Halk Partisi'ni çete diye tanımlayan Başbakan hakkında dava açacağız. Gelsin mahkemede ispat etsin'' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.05.2011 12:47 GÜNCELLEME 20.05.2011 12:47 Partiler
Kılıçdaroğlu'dan 'çete'ye dava
Kılıçdaroğlu'dan 'çete'ye dava

Kılıçdaroğlu, partisince düzenlenen mitinge katılmak üzere geldiği Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Güre beldesinde konakladığı otelde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ''Kürşad Tüzmen'le dürüstlükle ilgili söyleminiz olmuştu. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz'' sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Listeye konulmayan bakanların yolsuzlukluk yaptıkları için konulmadığını söyleyen kim? Başbakan. Niye cesaretleri varsa Başbakan'a sormuyorlar? Onurları varsa gidip Başbakan'ın yakasına yapışırlar. 'Sen beni listeye koymadın, yolsuzluk yaptığım gerekçesiyle. Ya sen yolsuzluk yapıyorsun, ya ben yapmıyorum' demeleri lazım. Bunu söylemeye cesaret edemiyorlar. Gelip bana diyorlar, 'benim dürüst olduğumu söyle.' Ben niçin senin dürüst olduğunu söyleyeyim?''

CHP lideri, bir gazetecinin ''Başbakan'ın sizinle ilgili 'SSK'yı yönetemedi, Türkiye'yi nasıl yönetecek' ifadesi var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusunu, ''Gelsin karşıma, oturalım konuşalım. Sadece SSK'yı konuşalım. Gelebilir mi? Gelemez. Çünkü bilgi fukarası, bilgisi yok. 1976'da ilk kez Sosyal Sigortalar Kurumu'nun açık verdiğini sayın Başbakan biliyor mu? Bilemez. Cahil adamlar bilemezler. Bunlar sadece iftira atarlar'' diyerek yanıtladı.

Bir basın mensubunun, ''Başbakan Erdoğan'ın 'Ergenekon ile aynı kefedeler' manasında sözleri vardı CHP için. Bunun için neler söyleyeceksiniz'' sorusuna karşılık Kılıçdaroğlu, ''O konuda dava açıyoruz arkadaşlar. Bizi çete diye tanımlayan, Cumhuriyet Halk Partisi'ni çete diye tanımlayan Başbakan hakkında dava açacağız. Gelsin mahkemede ispat etsin. Beraber göreceğiz'' dedi.

Kılıçdaroğlu, ''Başbakan Erdoğan'ın daha önce sizinle ilgili yürüyen yalancı, sonra da uçan yalancı sözleri var. Bununla ilgili bir şey yapacak mısınız'' şeklindeki soru üzerine de ''Dava açacağız. İspat etsin bakalım'' diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra, otelden ayrılırken otel personeli ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Bir vatandaşın, ''Biz, Doğru Yol Partili olarak oyumuzu CHP'ye vereceğiz'' sözünü Kılıçdaroğlu, gülümseyerek karşıladı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 5
  • tekin126 13 yıl önce Şikayet Et
    :))aç anasını satayım. :)nasrettın hocanın gole maya çalması gıbı ya tutarsa :)işte o zaman chp köşeyı doner türkiye ne hale gelir bılemem ama chp köşeyı doner taa kı golde su bıtene kadar bır başka yonden ya çeteler sana dava açarsa o zaman ne olur kılıçdaroğlu? çeteler ı yasal kabul edıyorsun çetelerden meclise adayların var aksını ıddıa edemezsın:)mesela haberal:)çete mensubu ergenekoncu değılmı o çeteler senden davacı olmasınmı
    Cevapla
  • NECATİ DEMİR 13 yıl önce Şikayet Et
    yazıyı okudum.. sende başbakana Cahil diyorsun. Sen onu, o seni mahkemeye verin.
    Cevapla
  • ahmet ocak 13 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN BAŞBAKANIMIN SÖYLEDİKLERİNE KAT KAT KATILIYORUM HATTA EKSİK BULUYORUM. CHP=Çeteci hareket partisi chp tarihten buyana hep çetelerle işbirliği yapmıştır. darbelere çanak tutmuştur. halkı yıllarca inim inim inlettiler dini ve manevi değerlerimize saldırmaktan hiç geri durmadılar. Ey kılıçdaroğlu ve yandaşlar ben de 74 milyon halktan birisi olarak HUZURU MAHKEME de sadece kendim için değin tüm türkiye halkı için bende davacı olacağım. bakalın huzuru mahşerde ALLAH a nasıl hesap vereceksin.
    Cevapla
  • bumillettenbiri 13 yıl önce Şikayet Et
    tamam anladık da. yüzsüzlüğün arsızlığında bir seviyesi olur ya. yeter artık kabak tadı vermeye başladın artık. neyi ispat edecekmiş başbakan çeteyi. peki sen neyi ispat ettin şimdiye kadar hangi iftiranın ispatını delilini sundun kamu oyuna veya mahkemeye. o bakanları kim dedi yolsuzluk yaptıkları için listeye almadım lafını. senin gibilerin uydurması. dünkü yanaşma basında vardı vay efendim engin alan yerini buldu lafı silivriyi işaret ediyor dediler. oysa azcık aklı beyni olan alanın mhp ye gitmesine olduğunu bilirdi. ama onlarda haya ahlak yok. şimdide başbakan çeteyi ispat edecekmiş eder koçum korkma onuda ispat eder başbakanımız ama sen genede uslanmazsın gene kıvırırsın.
    Cevapla
  • Yasemin Ekşi 13 yıl önce Şikayet Et
    Cahil kim acaba!????. Birisi Kılıçdaroğlu'nun karşısındaki aynayı kaldırsın.Kaldırsın ki belki akıllı başlı fikirler üretir.Tüm ifadeleriyle pespaye, tüm ifadeleriyle cehaletin azgın atına binmiş dört nala koşan bir fûtursuz görüntüsü veren zavallı parti başkanı...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR