Kılıçdaroğlu: Dalı sallayın Recep düşsün

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin iktidar olması halinde kul hakkı yiyenlerden hesap soracaklarını bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.05.2011 21:49 GÜNCELLEME 20.05.2011 21:49 Partiler
Kılıçdaroğlu: Dalı sallayın Recep düşsün
Kılıçdaroğlu: Dalı sallayın Recep düşsün

AK Parti’nin gövdesini her yerde salladığını ve arada bir düşenler olduğunu dile getiren Kılıçdaoğlu, "Siz de biliyorsunuz. Şimdi dallarını sallamak size düşüyor." dedi.

Partisi tarafından Afyonkarahisar Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "AK Parti’nin Türkiye'nin her tarafında dallarını silkeleyin. Silkeleyin, alaşağı edelim. Ama size şunu söyleyeyim, dallarını silkelerken öyle meyve falan düşecek diye de beklemeyin. Dikkatli olun, Recep düşebilir. Düşüreceğiz, sandıkta düşüreceğiz. Hesabını soracağız, yok öyle şey. Milleti perişan et, perişan ettikten sonra ortaya çık, ben memleketi iyi yönetiyorum' de." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, 2002 yılında hapisteki tutuklu ve hükümlü sayısının 59 bin 429 kişi olduğunu, 28 Nisan 2011 tarihinde ise bu sayının 123 bine çıktığını savundu. Hapishanelerde yer kalmadığı için de 49 yeni hapishane yapıldığını anlatan Kılıçdaroğlu, "49 hapishane mi iyi 49 fabrika mı iyi? 49 fabrika yapsaydınız, gençlerimiz orada çalışsaydı günah mı işlemiş olurduk? İşte istikrar sürsün dedikleri bu. Millet hapse girsin, beyefendiler keyif çatsınlar. Millet hapse girsin, beyefendiler keyif çatsınlar. Bunu her yerde her ortamda söylemenizi istiyorum." dedi.

Kılıçdaoğlu şöyle devam etti: "Size sözüm var. Doğu ve Güneydoğu’da da söyledim. Şeker fabrikalarını özelleştirmeyeceğiz. Ya şeker fabrikasını niye özelleştiriyoruz. Köylü şeker pancarı ekiyor. Oradan besici yem alıyor, şeker alınıyor, binlerce kişi çalışıyor. Kime ne zararı var? Gittiler Amerika’ya birilerinin önüne diz çöktüler, Bursa’ya kurdular fabrikayı. Şeker fabrikalarını kapatacaklar. Unutmayın, unutmayın. Bir dönem dediler ki, Afyonkarahisar’da Afyon ekilmeyecek. Rahmetli Ecevit dedi ki, ‘Sen kim oluyorsun kardeşim, burası benim ülkem, benim ülkemde Afyon ekilir.’ dedi. Aynı şeyi söyleyeceğiz. Siz kimsiniz kardeşim. Bu ülkede şeker pancarı da ekilecek, şeker fabrikaları da çalışacak. Ve biz bunu yapacağız."

Başbakanın mazotun fiyatını 1,5 liraya indireceğini söylediğinde daha önce ‘Parayı nereden bulacaksın?’ dediğini ama şimdi söyleyemediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Gemiciğe nereden para buldunuz diyorsunuz. Arkadaşlar onlar sorulur mu? Şimdi soracağız. Recep Bey'in yine ezberi bozulacak. Sözüm var, bu ülkede bir çocuk bile yatağa aç girmeyecek.” dedi.

Aile sigortası projesinden de bahseden Kılıçdaroğlu, hiçbir ailenin gelirinin asgari ücretin altında olmayacağını bildirdi. Kılıçdaroğlu, “Diyorlardı ki parayı nereden bulacaksınız? Geçen gün de diyor ki ‘Merkez Bankası’nda bu kadar para var, herhalde Kemal Kılıçdaroğlu gözünü o paraya dikti.’ Sanıyor ki o para kendi parası. O para bu milletin parası. Benim gözüm şunu görmez, 2.5 aylık Kübra, annesinin kucağında açlıktan ölüyorsa, benim gözüm o parayı görmez. Ben insanı görürüm. Biz insanı görüyoruz, insana saygı duyuyoruz. Onların derdi köşeyi dönmek, benim derdim halk zenginleşsin.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, mitingin ardından Kütahya'daki deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere özel uçakla Uşak'a gitti. Kılıçdaroğlu'nun, Uşak'tan karayoluyla Simav'a geçeceği öğrenildi.

KAYNAK : CİHAN
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • levent 13 yıl önce Şikayet Et
    Mhp ile karistirmis. Kasetdaroglu Mhp yi diyor - soyle bir kaset gosteriyon Patir Patir 6 Genel Baskan Yardimcisi dokuluyor - Nuh tufani bile yikamazmis ama bir kaset yerle yeksan ediyor. GENEL baskan yardimcilari EV lerine gidince orayida GENEL EV saniyorlar galiba - Genel Baskan Yardimcisinin evi Genel Ev
    Cevapla
  • robin 13 yıl önce Şikayet Et
    GANDİ O DALI SIKI TUT DA .... aman dönüp olmadık bir yere zarar vermesin sıkı tutun
    Cevapla
  • robin 13 yıl önce Şikayet Et
    DALA DİKKAT EDİNDE .... evrilip çevrilip bir kaza çıkmasın :) sonra çıktım armut ağacına yedim hamını mamını
    Cevapla
  • Selim Akkale 13 yıl önce Şikayet Et
    Sen tabii Lâstik gibi olduğundan bir şey olmaz !!! Ama yanındakiler senin gibi değil !!!. Altında kalıp ezilip giderler Alim Allah !!!
    Cevapla
  • HASAN KARABASAN 13 yıl önce Şikayet Et
    dandi. mitinglerini vakit buldukça izliyorum sabredebildiğim kadar. adam gerçekten acınacak halde.buna oyverenlşerde bunlardan ülke adına yararlı bir iş bekiliyorlarsa onlar dahada acınacak halde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR