Kılıçdaroğlu 'özerklik' sözü verdi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel yönetimlere özerklik vereceklerini söyledi, Erdoğan'ı eleştirmeden geçmedi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.05.2011 18:51 GÜNCELLEME 23.05.2011 18:51 Partiler
Kılıçdaroğlu 'özerklik' sözü verdi
Kılıçdaroğlu 'özerklik' sözü verdi

Hakkari'de düzenlenen mitingde halka hitap eden CHP Genel Başkanı kardeş kavgasını bitirmek için her şeyi yapacaklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın 2 gün önce ziyaret ettiği ve tüm kepenklerin kapalı olduğu Hakkari'de bu kez tüm kepenkler açılırken, Kılıçdaroğlu'na da yoğun bir sevgi gösterisinde bulunuldu. Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Şenler Kavşağı'nda halka hitap eden Kılıçdaroğlu, seçim otobüsü üzerinde yaptığı konuşmasında kardeş kavgasına dikkat çekerek "Bu kardeş kavgasını bitirmek için elimden gelen her şeyi yapacağım" dedi.

Erdoğan'ın 2 gün önceki mitinginde kapalı olan kepenklere değinen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Geldi burada miting yaptı. Hakkari esnafınız kepenklerini kapattı. Çıkmış belediye başkanını suçluyor. Halk da suçluyor. Arkadaş önce sen bir düşün. Başkanlık yapıyorsun, vatandaş kepengini kapatıyorsa bir dert vardır demek ki, otur o dertle ilgilen. Faili meçhullerle en çok siz acı çektiniz. Bu bölgenin acı çektiği faili meçhuller bir demokrasi ayııdır. Faili meçhullerin olduğu yerde özgürlük olmaz. Baskıcı rejimlerin ürünüdür faili meçhuller. Bir de kayıplar var, kayıplarımız var. Aynı şeyi düşünmüyor olabilir, dünya görüşlerimiz ayrı olabilir. Ama bizim gibi düşünmeyen birini kabul etmemek mezarını bile göstermemek hangi demokraside var. Gelin kayıpları ortaya çıkartalım dedik geldiler mi? İki yüzlü politika izliyorlar. Özgürlük diyorlar kendi özgürlükleridir. Biz demokrasini de özgürlüğünde evrensel kurallarla olmasını istiyoruz"

YEREL YÖNETİMLERE ÖZERKLİK ŞARTI

Kılıçdaroğlu, yerel yönetimlerin özerklik şartını aynı kabulleneceklerini de vurgulayarak, "Böylece yerel yönetimlerin güçlü olması, halka daha iyi hizmet vermesini sağlayacağız. Belediye başkanlarının Ankara'ya gidip, para dilenmesini ortadan kaldıracağız. Benim sözüm var, AK Parti'nin gövdesini ben silkeliyorum, dalarını da size emanet ediyorum. Ama dikkatli olun elma düşer diye beklemeyin, Recep Bey düşebilir" dedi.

Kılıçdaroğlu özgürlük ve demokrasi istediklerini belirterek,"Halkın oylarıyla seçilmiş belediye başkanlarını aylarca hapiste tutulmasını istemiyoruz. Farklı şeyler düşünebiliriz. Ama özgürlük herkes için var. Belediye başkanını tutuklayacaksın, kelepçeleyeceksin, sıraya koyacaksın, fotoğrafını çekeceksin, sonra da medyaya servis edeceksin. Bunu kabul etmiyoruz" diye konuştu.
Boşaltılmış olan köylerin yeniden geri dönmesinin programlarını da olduğunu belirten Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bunun sözünü veriyoruz size. Binlerce işsiz var, herkes iş bekliyor. Kimse memnun değil. Hayatın her tarafında sorun var. Çünkü AK Parti Türkiye'nin rantına talip oldu, sorunlarına değil. Biz Türkiye'nin sorunlarına talibiz. Biz Türkiye'de yoksulluğu da bitirmek istiyoruz. Hakkari'yle, Sivas'ı, Çorum'u, Diyarbakır'ı ayırırsak o zaman ihanet etmiş oluruz. Bu coğrafyada her yer bizim. Herkesin yurtseverlik payı eşittir. Hepimiz yurtseveriz. Hepimiz ülkemizi seviyoruz. Dünyada ilk defa bir Başbakan bir ile gidiyor, yeni hapishane sözü veriyor. Bunların iktidarında 49 yeni hapishane yapıldı. Çünkü baskıcı rejimin hapishaneler kurularak memleket yönetileceğini sanıyorlar. Tam tersine ne kadar baskı yapıyorlarsa özgürlük talebimiz o kadar artacaktır."
Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'ın 'Kürt sorunu yoktur' sözünü de hatırlatıp kalabalığa 3 defa 'Böyle bir sorun var mı' diye de sordu. Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede bir yurttaşın derdi varsa, bilsin ki o dert Kemal Kılıçdaroğlu'nun derdidir. Etnik kimlikten inançtan kaynaklı, bir dert varsa çözmeye hazırız" dedi.

İHA

YORUMLAR 56 TÜMÜ
  • Abdullah Uysal 6 yıl önce Şikayet Et
    Asılsız astarsız ve tutarsız, desteksiz atmaya devam Kemal ağabey....
    Cevapla
  • Gültekin Gedikli 13 yıl önce Şikayet Et
    Faili Mechul diye bir sey yok. Faili mechul degil,Faili biliniyor ama bir sey yapilamiyor,O failleri icinde oldugu Orduyu,ordu göreve diye cagiran,cumhuriyet Mitinglerini yapanlar,yaptiranlar,simdi Demokrasi diyorlar,Problem var diyorlar,insan haklarindan bahsediyorlar,basörtüsünü halledecegiz? diyorlar.Cogonlugu müslüman olan Ülkede,Islami Kurallari haricinde hemen hemen hersey serbest
    Cevapla
  • KADİR 13 yıl önce Şikayet Et
    şaşkın. aynı mitingde akp li bi milletvekiline vanlısın neden vandan aday olmadın korkuyormusun diye salladı işin enteresan kısmı kendiside tuncelili ama istanbuldan aday :)nasıl bi sallamadır anlamış değilim
    Cevapla
  • levent 13 yıl önce Şikayet Et
    Hakkaten de Yeni CHP. bu kasetdaroglunun CHP si yani YENI CHP nin eski Ulusalci CHP ile uzaktan yakindna ilgisi kalmamis - Basortusu konusunda AKP den bile daha destekci simdi de PKK nin ozerklik talebi konusunda bayragi ele almis - Yakinda 3-5 o y icin teroristbasinin resmini yakasina takar bu kivirtdaroglu - Esas komik olan zavlli chp lilerin durumu - ne hale geldi partileri acinasi durumda
    Cevapla
  • Hamza D. 13 yıl önce Şikayet Et
    HAYALDI HAYAL OLARAK KALIR !. süleymaniyede mendil açsan allah rızası için chp ye bir oy verin desende senden bir çorba olmaz hele başbakan hiç olmaz hayaldi gerçek olmaz hayaldi hayal olarak kalır..seçimden sonra yolcusun..bdp liler başbakana nispet olsun diye sırk kurdular palyaçoda sen oldun !!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR