Leyla Zana'ya soruşturma açıldı

BDP'nin desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Leyla Zana'ya Öcalan için sarf ettiği sözlerle ilgili hakkında soruşturma başlatıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.05.2011 16:30 GÜNCELLEME 25.05.2011 16:30 Partiler
Leyla Zana'ya soruşturma açıldı
Leyla Zana'ya soruşturma açıldı

BDP'nin desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Leyla Zana hakkında, seçim çalışmaları esnasında yaptığı konuşmada terör örgütünün propagandasını yaptığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, Özel Yetkili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Hazro ilçesinde seçim çalışması yürüten Zana'nın bazı basın yayın organlarına yansıyan konuşması nedeniyle soruşturma başlattı.

Savcılık, soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğünden Zana'nın yaptığı konuşmanın çözümünü istedi.

Zana, dün Hazro'nun Çitlibahçe köyünde yürüttüğü seçim çalışmaları esnasında köy meydanında vatandaşlara hitaben bir konuşma yapmıştı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 4
  • recep mutlu 13 yıl önce Şikayet Et
    gözler kör mü edilmişş. bunları bu kadar konuşturan akpnin hazırladığı anayasa ve açılım sürecidir.biraz terör biraz taviz politikası uygulanmaktadır.bizde hala akp yi savunalım
    Cevapla
  • Adem Oğlu 13 yıl önce Şikayet Et
    Suçu ve Suçluyu Övmek Suç İse. Leyla Zana alâ meleinnâs (apaçık) suç işlemiştir. Ne demek Apo öğretmenimiz olacak, gerillaya oy verin demek? Bu kadar da olmaz ki! Sayın savcılar lütfen bu suçluyu hakim önüne çıkarın! Olmaz ki! bu kadar da açık suç ve suçlu övülmez ki! Utanmaz sıkılmaz kadın!
    Cevapla
  • Nihat Özbudun 13 yıl önce Şikayet Et
    Haram olsun edebiyatı. Kürt meselesinin barışçıl çözümü konuşmaktan geçer. Konuşmak için taraflar niyetlerini açıklamak zorundalar. Leyla Zana içindekileri ortaya döktü. Şimdi sıra Türk yöneticilerde.Bu mesele çözülene kadar daha çook duymak istemediklerimizi duyacağız. Buna alışmamız gerek.Ne kadar çabuk kalıplarımızdan sıyrılıp ayırıcı değil birleştirici özellikleri ön plana çıkarmaya başlarsak çözüm o kadar kolaylaşır. Anlaşılan Öcalan da PKK da Kürt halkının olmazsa olmazı. Buna saygı göstermeyi Türkler içine sindirebilecek mi sorusu ilk aşamada savaş veya barışın anahtarı gibi duruyor. Ama bu soruşturmalara, tutuklamalara, haram etmelere, sloganlara, kalıplara bir ara versek diyorum.Bunlar barışa yardımcı olmuyor. Ölenlerin hepsi bizim insanlarımız.
    Cevapla
  • Kazim Yolcu 13 yıl önce Şikayet Et
    Yine meclise girecek yine benim vergimle maaş Alacak. Benim vergimle bunlar maaş alıyorya hakkım haram olsun Allah sizleri islah etsin
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR