Türker: CHP Atatürk'ü unuttu

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, CHP'nin seçimde takındığı tavrı eleştirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.06.2011 12:10 GÜNCELLEME 01.06.2011 12:10 Partiler
Türker: CHP Atatürk'ü unuttu
Türker: CHP Atatürk'ü unuttu

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, "Belli insanların, belirlenmiş kişilerin dışında halkın başka bir tercih yapması engellenmek isteniyor" dedi.

Seçim çalışmaları çerçevesinde Denizli'ye gelen DSP Genel Başkanı Masum Türker, parti otobüsünden vatandaşlara seslendi. Gazi Bulvarı üzerindeki il binasının önünde toplanan vatandaşlara hitap eden DSP Genel Başkanı Türker, dün Artvin'in Hopa ilçesinde Başbakanın mitinginde meydana gelen olayları değerlendirdi.

Seçim günü yaklaştıkça Türkiye'de gerginlikler başladığını belirten Masum Türker, şöyle konuştu: "Başbakanın bile mitingine saldırılar oluyor. Düşünün Başbakanın bile saldırıya uğradığı bir ortamda siyasetin neden gerginleştirilmek istendiğini. Çünkü, belli insanların, belirlenmiş kişilerin dışında halkın başka bir tercih yapması engellenmek isteniyor. Türkiye'nin gergin bir ortamda seçime gitmesinden yana değiliz. Seçim bittikten sonra meseleler, sorunların çözümleri masa başında ve gergin olmayan bir ortamda bulunacaktır. Eğer bugünden gerginlik devam ederse, eğer bugünden birbirlerine sataşma, birbirleriyle Karagöz, Hacivat oyunu oynar gibi bir ortamla karşılaşırsak bizi düşündüren bir şey daha var. O zaman sandıklar da güvenli olmayacak."

DSP'nin Meclis'e gireceğini söyleyen Türker, Türkiye'deki işsizliği bitirecek tek partinin DSP olduğunu belirterek, "Çünkü biz, seçimlere hazırlanırken halkçı rekabet ekonomisi modelini geliştirdik" dedi.

CHP'Yİ ELEŞTİRDİ

Konuşmasında CHP'yi eleştiren DSP Genel Başkanı Masum Türker, sözlerine şöyle devam etti: "Bakın bize diyorlar ki DSP neden seçime giriyor. Kim diyor? CHP diyor. Neymiş yüzde 1 oy almışız ne zaman 10 yıl önce. Madem yüzde 1'iz neden korkuyorsunuz? Bizden tabii ki korkuyorlar. Onlar Atatürk'ü unuttular. Biz, Atatürk milliyetçiliğini bu seçimde öne çıkarıyoruz. Onlar Dersim'le birlikte Atatürk'ü yargılayacaklar. Biz Atatürk'e uzanacak olan eli ve dili asla ve asla var etmeyiz. Kesmek demek istemiyorum sustururuz."

DSP eski Genel Başkanı Bülent Ecevit'in öldüğü gün demokratik solcu olarak öldüğünü söyleyen ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na isim vermeden göndermede bulunan Masum Türker, şunları söyledi: "Birileri kasketini, gömleğini giyerek Ecevitçi olmaz.Önemli olan sen hayatteyken ona ne demiştin ona bakılır. 30 yıl Ecevit'e bölen diyeceksin, şimdi de sahip çıkacaksın. Madem sahip çıkıyorsun Ecevit'in hayatına kastedenleri, Ecevit için yetersizdir diyerek mahkemeye başvurup vasi tayin edenleri listende seçilecek yerde neden aday gösteriyorsun? Bunu kimse yutmaz. İnkılap yasaları Cumhuriyetin temel yasalarıdır. Eğer bir CHP'li çıkıp tekke ve zaviyelerin kaldırılması yanlış oldu deyip devrim yasalarını reddediyorsa, halkımız oyunu kullanırken Cumhuriyet'in devrimini devam ettirecek partinin kim olduğuna iyi karar vermelidir."

DSP Genel Başkanı Masum Türker, konuşmasının ardından partililerle tek tek tokalaştı ve kara yoluyla Burdur'a gitti.

 
 

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 4
  • ahmet kelem 13 yıl önce Şikayet Et
    anıt kabire şikayet dilekçesi yaz. Atatürk laiklik palavralarına milletin karnı tok.dilekçende seçim barajı binde bir olsun biz daha çok atatürkçüyüz CHP nin işbankasından aldığı %28 haraçdan bize de pay ver diye yaz..EY atam Senin adına merve kavakçıyı meclisten nasıl da kovduk 28 şubat zulmünü bu millete layıkıyla yaşattık diye yaz dilekçende.Cevap gelesiye kadar anıtkabirden çıkma!
    Cevapla
  • zeliha 13 yıl önce Şikayet Et
    oylar aka aka Ak partiye geliyor.. atatürk üzerinden sadece oy toplarlar. başka biişleri yok. samimiyet de yok. herkes biliyor ki kurtuluş ak parti.
    Cevapla
  • kayseriden38 13 yıl önce Şikayet Et
    LAKİKLİK AYAĞI. tutmayınca baktı yönünü Kck ve Pkk ya çevirdi!!
    Cevapla
  • Abdullah K1l1ç 13 yıl önce Şikayet Et
    UNUTMAMIŞTIR. O kunuyu size bırakmıştır. Yalan marotunu için orada fazla enerji kalmadığını düşünmüş olmalıdırlar
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR