Erdoğan: Polis eşkiyanın şamar oğlanı değil

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Eşkıyalarla hiçbir zaman bir arada olmadık. Polis, eşkıyanın şamar oğlanı değildir" dedi. Erdoğan, pazartesi-salı sözleşmelilerle ilgili sorunu çözeceklerini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.06.2011 23:35 GÜNCELLEME 03.06.2011 23:35 Partiler
Erdoğan: Polis eşkiyanın şamar oğlanı değil
Erdoğan: Polis eşkiyanın şamar oğlanı değil

Başbakan Erdoğan, Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda yağmura rağmen on binlere hitap etti. Başbakan konuşmasında, "12 haziranın demokrasimize bir dönüm noktası olarak tarihi geçmesini diliyorum. 8.5 yıl boyunca bize, partimize, hükümetimize çok ağır eleştiriler yapıldı. 8.5 yıl boyunca bir yandan sizlere hizmet etmek için çabaladık, bir yandan ana muhalefetin yıkıcı, kırıcı hararetlerine göğüs gerdik. Hiçbir zaman bu eleştirilerden korkmadım, çekinmedim, yapıcı eleştirilere her zaman açık kaldım. Son kararı millet veriyor. Türkiye'de bir kez daha sandık yoluyla, millet eliyle ak ile kara Allah'ın izniyle ortaya çıkıyor. Biz başından beri 'millet' dedik, 'demokrasi' dedik. Hukuktan ve demokrasiden taviz vermedim. Biz kırıp dökenlerden, tahrik edenlerden hiçbir zaman olmadık. 'Rakiplerimizle sadece sandıkta yarışırız' dedik. Elinde sopa, taş ve molotofkokteylleriyle dolaşanlardan olmadık. Eşkıyalarla hiçbir zaman bir arada olmadık" dedi.

"Biz konuşmuyoruz, bizden ziyade eserlerimiz konuşuyor" diyen Başbakan Erdoğan, "CHP'nin nesi konuşuyor Allah aşkına, MHP'nin nesi konuşuyor? Sorun bunları. Dikili ağaçları yok. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Eşekten bile semer kalıyor. Var mı eserleri, yok. Sevgili kardeşlerim bekara karı boşamak kolaydır. Bunlar bol bol atıyor. Biz, eserlerimizle konuşuyoruz" diye konuştu

"POLİS, EŞKIYANIN ŞAMAR OĞLANI DEĞİLDİR"

Hopa'da CHP ve yandaşlarının otobüslerine saldırdığını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Bir polisimiz ağır yaralandı. Ardından durmadılar, Ankara'da, Kütahya'da aynı şeyi yapmak isteriler. Kütahya'da halk ayağa kalktı. Bunlar böyle devam ederse emniyet olarak tedbirimizi alacağız. Polisin panzeri üzerine çıkan kadın hırsını alamıyor, elindeki sopayla polise vurmaya başlıyor. Bu yandan medya ne diyor yorumlarında, 'polis bunlara el kaldırmayacak', ne yapacak polis, dayak mı yiyecek? Polis niçin var bu ülkede? Polis, teröristlere karşı, şehir merkezindeki eşkıyaya karşı gerekli tedbiri alacak, bunun için var. Bütün esnafın, bizlerin can güvenliği için var. Polisimize, güvenlik güçlerimize el kaldırılanlar kusura bakmasınlar karşılığını bulurlar. Bu polis, eşkıyanın şamar oğlanı değildir. Açı söylüyorum ne tür tedbir gerekiyorsa bunu alacağız. Bizim huzurumuzu ortadan kaldırmaya kimsenin gücü yetmez" şeklinde konuştu.

Büyük ihtimalle pazartesi, salı sözleşmelilerle ilgili sorunu çözeceklerini de açıklayan Başbakan, "Sözleşmeli personelimizi özlemlerine kavuşturacağız. 4/B kadrosunda olanları 4/A kadrosuna inşallah getiriyoruz" açıklamasında bulundu.

YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • kadir sert 13 yıl önce Şikayet Et
    SANAL BİRŞEY ARIYORSAN. sanal deyince GENEL BAŞKANINA BAKACAKSIN dilimizde tüy bitti bunu söyleye söyleye işte o tokatı atanların ağ babası olan ları senin genel başkanın eğer iktidar olursa affedeceğini söylüyor sen ilkönce ona bir cevap ver...
    Cevapla
  • suleyman d 13 yıl önce Şikayet Et
    ANLAYAN BERİ GELSİN ! Polis eşkiyanın şamar oğlanı değil derken ne demek istedi.Kendini muhalefette mi sanıyor ne?. Yani Eşkiya şamar oğlanına çevirdi.ama biz iktidara gelirsek bu durumu tersine çevireceğiz mi demek istedi? HAYIRDIR? DEVRİ ŞAHANELERİNDE POLİS ŞAMAR OĞLANI OLMUŞ ! KENDİ MUHALEFET GİBİ KONUŞUYOR ! Allah Allah? Hani tokatın hesabını soruyordun? Ne yaptın 3 aydır anlatsana ! Parasız eğitim pankartı açanların 14 aydır içerde olduğunu ve 14 yılla yargılandığını hepimiz biliyoruz da; Nerede polisleri linç eden terör yardakçıları? tutuklandı mı? Hani sökeyi yakanlar? Polis tekmeleyen için ne yaptınız? BEN SÖYLEYEYİM. ONLAR İÇİN YENİ ANAYASA HAZIRLADINIZ! SEÇİMDEN SONRA GÖRECEĞİZ ÇAKMA MİLLİYETÇİLİĞİNİZİ ! 1 ileri 4 GERİ VİTESÇİLERİ MİLLET DEŞİFRE ETMİŞTİR İNŞALLAH!
    Cevapla
  • Timur 13 yıl önce Şikayet Et
    --murat başkomserim affet.. bir kaç resim varki akp iktidarı ile hatıralarda yerini aldı bdpdeki bir kaç teröristin silopide başkomseri tokatlaması hafızalardan silinmeyecek. bu bir milattır ve terörün ulaştığı merhaleyi gösteren çarpıcı-sarsıcı örneği oldu.Kahramanca ve fedakarane çalışan emniyet personelinin terk edilişinin resmi oldu.O gün ve sonrası ülkenin içişleri bakanı baktı,başbakanı baktı aradan üç ay geçmedi yurdun başka bir yerindeki polise tamamen ideolojik olarak sahip çıkmaya kalkıyor? O tokat günü neredeydin,yoksa o gün hiç yaşanmadı mı? Yoksa Murat başkomserim de mi sanaldı?
    Cevapla
  • murat atalay 13 yıl önce Şikayet Et
    iyiki varsınız. sayın başbakanım geçmişi çabuk unutanlar size hakaret etselerde onlarda gerçeği görecekler.inşallah % 50 olacak
    Cevapla
  • metin kırlar 13 yıl önce Şikayet Et
    Padişahım sen çok yaşa.... Allah Padişah I. Recep Tayip'i başımızdan eksik etmesin... Padişahım sen çok yaşa, padişahım sen çok yaşa, padişahım sen çok yaşa...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR