Günay, Bakanlığının 'en'lerini açıkladı

"İzmir, askeri darbelere karşı her zaman tavır aldı" diyen AK Parti'nin İzmir adayı Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, bakanlık döneminin 'en'lerini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.06.2011 15:01 GÜNCELLEME 04.06.2011 15:01 Partiler
Günay, Bakanlığının 'en'lerini açıkladı
Günay, Bakanlığının 'en'lerini açıkladı

Sonat Bahar'ın röportajı

Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir milletvekili adayı olduğu günden beri İzmir'in altını üstüne getirdi. Haftalardır seçim hazırlıklarını sürdürdüğü İzmir'de birçok kişiyle görüştü, çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileriyle bir araya geldi. İzmir'e dair izlenimlerini, seçim yasağı öncesi Cumartesi SABAH'a anlattı

Seçimlerin en kritik iki şehri olarak Diyarbakır ve İzmir telaffuz ediliyor. Başbakan hafta içinde İzmir'e yönelik 15 projeden söz etti ve dikkatleri İzmir'e çekti. Hükümetin iki bakanı İzmir'de milletvekili adayı göstermesi de İzmir konusundaki hassasiyeti gösteriyor. Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, eski bir CHP'li olarak İzmir'den milletvekili adayı oldu. Biz de Ertuğrul Günay, eşi Gülten Günay ve kızları Pınar Günay ile İzmir'de buluştuk, İzmir'i konuştuk.

- CHP'yi de AK Parti'yi de iyi tanıyan, İzmir'i de analiz etme şansı elde etmiş biri olarak, burada partinizin oy oranını artıracağını düşünüyor musunuz?
- Yükseltmesi gerekiyor. Toplumun bir yarısı bizi çok dikkatli dinliyor. Mesela, Kadıköy'de gördüğüm mukavemet burada görülmüyor. İzmir'in her yerinde dolaşıyorum, her yerde ilgi ve dikkat var. İnsanlar yeni bir değerlendirmenin eşiğinde gibi görünüyor. Bu, ne ölçüde sağduyuyla sandığa yansıyacak, göreceğiz.

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da İzmir milletvekili adayı. Geçtiğimiz günlerde de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da İzmir'e özel 15 proje açıkladı. Niye bu kadar İzmir heyecanı yaşanıyor AK Parti'de?

- Biz İzmir'i, Türkiye'yi yukarı çekecek sinerji merkezlerinden biri olarak görüyoruz. İzmir'in arkasında inanılmaz bir doğa var, İzmir'in arkasındaki kentler Türkiye'nin varlıklı kentleri, uluslararası bir havalimanı oldu, deniz limanlarını da aynı ölçüde geliştirmeye çalışıyoruz. İzmir'i, İstanbul ve Ankara'ya bağlamaya çalışıyoruz.

- Bakanlık döneminizde İzmir'e ilişkin projeleriniz var mıydı?
- Dünyanın iddialı turizm ülkelerinden biriyiz ama esas itibarıyla kitle turizmi yapıyoruz. Turistlerin 9 milyondan fazlası sadece Antalya'ya geliyor ve deniz, kum, güneş hâlâ turizm alanımızın birincisi.
Türkiye'de başka bölgeleri öne çıkararak turizmi yaymaya çalışıyoruz. İzmir'in bu konudaki potansiyeline her zaman inandım. Kuşadası'ndan Ayvalık'a kadar çıkan bu hatta, daha butik turizm işletmeleriyle dünyanın yüksek kültür ve gelir gruplarına hitap eden yeni bir destinasyon oluşturmanın İzmir'e çok uygun düştüğünü hep söyledim. Bunu projelendirmeye ve altyapıyı geliştirmeye çalışıyorum.

- 'Bu zamana kadar niye yapmadınız?' deniyor.
- Biz yüzde 100 artırmışız bölgeye gelen turist sayısını ama o kadar aşağılardan başlamışız ki göze batmıyor. Cruise turizmi benim dönemimde yüzde 100'den fazla artmış. Ama İzmir'in bundan daha fazlasına ihtiyacı var. Zaten tüm dediklerimi sihirli düğmeye basar gibi, 13 Haziran'da yapamam ama ben uzun zamandır İzmir'in potansiyelini anlatmaya çalışıyordum. Ama İzmir'de eskiden beri bir rehavet vardı, yerinde saymış. Buraya ivme kazandırmak, eksiklerini yüzüne söylemek ve potansiyeli harekete geçirmek konusunda görevlendirilmiş oluyorum.

Sabah - Cumartesi

YORUMLAR 1
  • sezai sezer 13 yıl önce Şikayet Et
    Ayrımcılık yok hizmet var.... Ayrım yok her yere hizmet var bunun en açık örneği İzmir.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR