Kürtçe ezanı kimin okuduğu ortaya çıktı

Türkiye'de büyük bir infiale ve tepkiye yol açan Kürtçe ezanı BDP'li Suruç Belediyesi'nde çalışan bir personelin okuduğu öğrenildi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.06.2011 17:43 GÜNCELLEME 08.06.2011 17:43 Partiler
Kürtçe ezanı kimin okuduğu ortaya çıktı
Kürtçe ezanı kimin okuduğu ortaya çıktı

Belediyenin kadrolu personeli olarak görev yapan sözde imamın ayrıca BDP'nin Sivil İtaatsizlik Eylemi adı altında organize ettiği cuma namazlarını da kıldırdığı belirlendi.

Suruç Belediyesi'nde görev yapan ve adı Abdurrahman Karsak olan sözde imamın memleketi Şırnak'ta yıllar önce medrese eğitimi gördükten sonra Suruç’a yerleştiği ifade edildi. Okuma yazma bilmediği tespit edilen Karsak'ın daha önce BDP'nin demokratik özerklik çadırında BDP’li sempatizanlara verdiği Kürtçe hutbelerde, şu ifadeleri kullanadığı öğrenildi:''Kürt halkını kandıramayacaksınız. Artık AK Parti'nin elinde din argümanı alındı. Din argümanı elinden alınan Başbakan ne dediğini bilmeksizin, sağa sola saldırıyor. Artık din sadece AK Parti'nin himayesinde değil."

KÜRTÇE EZAN İÇİN SURUÇ PİLOT İLÇE SEÇİLDİ

BDP'li belediyelerin sözde 'demokratik özerklik' ilanı hazırlığından sonra Kürtçe ezan için pilot bölge olarak BDP'li üst yöneticiler tarafından Şanlıurfanın Suruç ilçesinin seçildiği ve daha sonraki dönemde sözde demokratik özerklik uygulamasına geçildikten sonra ezanın KCK tarafından Kürtçe olarak tüm BDP'li belediyeler tarafından yapılması planlanan camilerde Kürtçe olarak okutulacağı iddia edildi.

KAYNAK : CİHAN
YORUMLAR 21 TÜMÜ
  • Cumali Bostankuyusu 13 yıl önce Şikayet Et
    Ezan ve gercek;. Ezanı arapça ve kaidelerine uygun okuduğunuz taktirde dünyadaki butun müslümanlar anlar ve namaza durur. Islam birlikte yaşama sanatının ulaştığı son nokta ve kıyamete kadar insanlar için indirilmiş akla sağduyuya uygun enson yaşam biçimidir. Gerçek mânâda kendi ritüelleri içinde uygulandığında toplumlarda birliktelik canlanır ve nifak kaybolur gider. Kimse kimseye sen aksın Ben karayim demez. Irkçılık yapmaz ve kavgalar biter. Ezan namaz kuran farklı dilerde okunduğunda kimse kimseyi anlamaz ve birliktelik ruhu kaybolur. Bazı ırkçılar tarafindan okunan kürtçe ezanın amacı ayrımcılıktir sağduyuyu yok etmektir. Bunu yapanlar gerçekten Allaha inanmayan içinde kurguladığı, bir yerlerin ona dikte ettiği kendisini ayrıştıracak dininin dinsizleridir. Pkknin inançi komünizm marksizmdir ve onda Allah yoktur din yoktur. Seruk dedikleri apo bir rekat namaz kilmamis bir seytandir. Tolstoy din nedir de yazmıştir; dini olmayan insanin sagduyusu olamaz. Deli gibi yasar. Bunlarin namzeti bu; delilik.
    Cevapla
  • sami erol 13 yıl önce Şikayet Et
    ebu cehiller tarih boyunca hep vardı.... ezan kürtçe,vaaz türkçe,dua ingilizce,rüku zazaca,son oturuş rusça,selam almanca okunsun.istediğiniz standartlarda demokrat bir namaz olsun.CHP ve BDP 'ye özgü olabilecek izahı da şöyle yapın.Canım ,Allah (azze ve celle) yabancı dil mi bilmiyor???Kürtçe ve türkçe ezan taraftarları sizler bedduaya bile layık değilsiniz.Allah hepinize hidayet versin.
    Cevapla
  • MURAT YAMAN 13 yıl önce Şikayet Et
    AYKUT ZAP. Sen kendindemisin kardeşşşşşşşş ne yalan haberi ya kendini kandırma yeter artık kasetleri çıkmış adamlar okuduk diye ikrar ediyolar sen hala yalan haber diyorsun. Bence sen bir psikoloğa görün durumun hiç iyi değil
    Cevapla
  • MUSTAFA GULER 13 yıl önce Şikayet Et
    ha sunuda unuttum. belkı ezan konusu acıldıya sımdı namaza baslayarak bu ulkede kardeslıgı ogrenırler gıt kuran kurslarına molotof at sonra ezan tastısması yap
    Cevapla
  • MUSTAFA GULER 13 yıl önce Şikayet Et
    TURK HALKINA. bırakın su turkce arapca mevzularını yazık yıllardır bıtmeyen tartısmala ezan okununca hangınız namaza gıdıyo ondan bahsedın yuce ALLAH cc ın ezanını sıyasete malzeme degıl namaz kılarak kendınız ALLAH cc a karsı sevdırın guzel kul olun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR