Erdoğan: 18 yaşına seçilme hakkı verelim!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Yıldız Teknik Üniversitesi'nin açılış töreninde genç siyasetçilere bir müjdenin sinyalini verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.10.2012 12:03 GÜNCELLEME 05.10.2012 12:33 Partiler
Erdoğan: 18 yaşına seçilme hakkı verelim!
Erdoğan: 18 yaşına seçilme hakkı verelim!


Erdoğan, açılış töreninde gençlere eğitimin ve İstanbul'un öneminden bahsederken yine gençlere yönelik olan siyasi bir gelişmeyi de ilk defa dillendirdi.

Erdoğan, ülkenin geleceğinin gençlere yapılacak eğitimler üzerinden şekilleneceğini belirtirken, batılı ülkelerdeki siyasi oluşumları örnek göstererek, '' Biz seçilme yaşını 30'dan 25'e indirene kadar bizlere bir sürü hendek atlattılar. Ben ilk defa burdan 18 yaşına seçme hakkı verenlere sesleniyorum, gelin 18 yaşına seçilme hakkını da verelim tıpkı batılı ülkelerde olduğu gibi'' dedi.







KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • halil soba 11 yıl önce Şikayet Et
    evlenme yaşını 12 ye düşürüsenız belki. yaş her şey demek değildir ama etrafınıza bır baktınız zaman 18 yaşındaki çocuk bilye oynar,lay loy lom la uğraşır,devlet işi kendinden sonra gelir.ancak evlenme yaşını 12 ye ındırıseniz belki o zman erken yaşta çoluk çocuğa karışır,sorumluluk sahibi olur.yoksa 18 yaşındaki çocuktan devlet idarecisi olmaz.18 yaşında belki çok iyi yöneticiler çıkabilir ama,bunun sayısı % 2 yi geçmez.istisnalarda kaideyi bozmaz.
    Cevapla
  • garip yolcu 11 yıl önce Şikayet Et
    40 yaştan altı bile yanlış. ALLAH'ü tealâ iki cihan güneşi peygamberimize bile peygamberliği 40 yaşında vermiştir kişiliği oturmayan birisini seçsen ne olacak bir insan önce üniversiteyi bitirip evlenmeli mesleğini yapmalı ancak başarılı olanlar arasından seçim yapılmalıdır 18 yaşındaki toy genç para kadın mevki makam her akıma kapılır, genç yaşta köşe dönmeceler… artık ondan gören diğerleri de aynı şeyleri isterler siyaset daha da çirkefleşir yalanlar, karalamalar, iftiralar... siyaseti olgun insanlar para mal mevki için değil doğruyu ve daha güzeli bulmak için daha iyi hizmet edebilmek için yapmalı, faydalı olamadığı zaman da anında bırakabilmelidir 18 inde siyasete giren birisi ikinci seçimde kaybetse 23 yaşında ne yapacak partisinin torpili yapamayacağı veya zoraki yapacağı devlet hizmetine girecek devleti zor duruma sokacak, kendisi de haram yemiş olacak…
    Cevapla
  • hakanasil 11 yıl önce Şikayet Et
    beyler bi konuyu yanlış biliyorsunuz. millet vekilleri akparti öncesi 2 yıl vekillik yapınca hemen akabinde vekil emekli maaşı alıyorlardı. tayyip bey bu kanunu değiştirdi. 14 yıl da vekillik yapsanız. sgk prim günü ve emeklilik yaşınız (55-60 arası) dolmadan vekil emekli maaşı alamazsınız. yani 18 yaşından 80 yaşına kadar diye bir şey yok. ayrıca normalden bi kaç kat daha yüksektir onların vekil emekli maaşı. o kadar da olacak. vekillik yapan adamı emekli olunca çalışacak duruma bırakmakta bence ülkemize yakışmaz. :haaa ileri demokrasi kültürü yerleşir. hakikaten vekil olmak hizmet etmek olur o zaman asgari ücretin 3 katı olsun. ama 200 bin tl ve üzeri harcama yapman gerek bir ülkede seçilemezsen batarsın. onun için de genel merkez dışında kimse kampanya yapmamalı. teşkilat olmamalı.
    Cevapla
  • umut çakır 11 yıl önce Şikayet Et
    birde yasaklar yönünden bakarsak.... 24 yaş içki yasağı 18 yaş meclis......
    Cevapla
  • umut çakır 11 yıl önce Şikayet Et
    nerede o eski..... genç nesillere karşı bu atılım çok güzel ama bu zamanın gençleri için 18 yaş çok erken olur ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR