Dolar 2,93 seviyesini aşarak yeni rekor kırdı

Dolar yine hareketlendi ve 14.00 itibariyle 2,93 seviyesini de aşarak yeni tarihi zirveyi gördü

ABONE OL
GİRİŞ 19.08.2015 13:43 GÜNCELLEME 19.08.2015 16:16 Piyasalar
Dolar 2,93 seviyesini aşarak yeni rekor kırdı
Dolar 2,93 seviyesini aşarak yeni rekor kırdı

Merkez Bankası'nın faiz artışı için ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artışını bekleyeceğini açıklamasının ardından artan güvenlik sorunları ve siyasi belirsizliklerin etkisiyle, dolar 2.93 lirayı aşarak yeni tarihi zirveye yükseldi.

Merkez Bankası yetkilileri, Ankara'da banka ekonomistleriyle yaptıkları bilgilendirme toplantısında, "siyasi belirsizliğin olduğu bir ortamda Merkez Bankası'nın faizlerde aksiyona geçmek için Fed'i bekleyeceği"ni vurguladı.

Bu açıklamanın ardından, 2.91 lirayı aşan dolardaki tırmanış sürdü ve 2.93 lirayı da geçerek 2.9308 liraya kadar tırmandı. 

Parite etkisiyle dolara paralel olarak yükselen euro da 3.23 lira sınırını aşarak 3.2340 liraya çıktı.

YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • dişçi 8 yıl önce Şikayet Et
    islama ve memleketimize zarar veren bütün terör örgütlerine lanet olsun en başta fetö'ye
    Cevapla
  • Adam 8 yıl önce Şikayet Et
    İstikrarı bozanlar, AKP'ye ders vermek isteyenler düşünsün, bu daha fragman...
    Cevapla
  • mete 8 yıl önce Şikayet Et
    dolar siyasi belirsizlik olduğu için yükseliyor olmasın? Ekonomi bir anda mı bozulmaya başladı?Yiyen, kına yakan var ise kılıçdaroğlu, bahçeli ve bunları şakşaklayan arızalı zihniyetlilerdir.
    Cevapla
  • özgür 8 yıl önce Şikayet Et
    baronlar işbaşında,
    Cevapla
  • atlangoç 8 yıl önce Şikayet Et
    her haberin altına yorum yapmak için cihat için yeni türkiye için kefenlerini giyenler bu haberin altında neden yorumunuz yok. süper ekonomi türkiye de dolar yolunu tutmuş bir yorumda buna alsak
    Cevapla
  • derviş 8 yıl önce Şikayet Et
    al işte , ekonomi prof. u da geldi. Bunun ekonominin sağlamlığı ile alakası yok , aynı süreç ABD de dahi olsa durum bu olur. BELİRSİZLİK diye bir kelime var bilmem bilir misin? Peki diyeceksin ABD de niye hiç olmuyor , çünkü orda başkanlık sistemi var , hükümet kurma diye saçma sapan bir süreçle uğraşmıyor adamlar.
    Cevapla
  • kardeşim iyi oku 8 yıl önce Şikayet Et
    bunun sorumlusuda AKparti dimi bizim millete rahat batıyor şimdide çekin bakalım eger iktidar çıksaydı şuanda ülke bu durumda olmazdı. Biz her zaman yeni Türkiye istiyoruz. ALLAHın izniylede olucak. Eski iktidarlarda doların bu kadar yükselmesine 50 defa zam yapılmıştı. Zam haberi okuyormusun ülkenin bu hale gelmesinin sebebide chp ve mhpnin seçimden önce hdpye oy isteme sevdalarıydı.Birde kalkmış bize laf ediyorsun önce kendi desteklediklerinize bakın bu seçimdede chp ve mhpliler hdpye versinde iktidar yapsınlar daha güzel olur AK partiden kurtulursunuz!
    Cevapla
  • OĞUZHAN 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu sizin eseriniz. Hükümetsiz veya koalisyonlu bir hükümetin ekonomisinde belirsizlik yapacağını öğrenemediniz gitti! Hadi cahilsiniz diyelim. Buraya yorum yapabiliyorsunuz da internetten geçmişteki koalisyon hükümetlerini ve tek parti hükümetleri arasındaki farkı araştıramıyor musunuz? Bunu da yapmadıysanız buna ne denir ben kelime bulamadım!
    Cevapla
  • sıkar 8 yıl önce Şikayet Et
    yazabilir mi zaten dolar bunlarda daha da artması işlerine gelir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR