Para Politikası Kurulu bugün toplanıyor

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) bugün toplanacak. PPK’da faizlere ilişkin herhangi bir karar beklenmiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 23.02.2016 06:21 GÜNCELLEME 23.02.2016 06:21 Piyasalar
Para Politikası Kurulu bugün toplanıyor
Para Politikası Kurulu bugün toplanıyor

PPK, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı için tekrar atanmazsa son toplantıdan bir önceki olacak. Toplantıdan sonra Başçı, son kez 24 Mart tarihindeki PPK’ya katılacak. Başçı’nın görev süresi de 19 Nisan 2016 tarihinde sona erecek. Nisan ayındaki Para Politikası Kurulu toplantısı ise 20 Nisan’da.

TEK FAİZ İÇİN ERKEN

Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) aralık ayında faizi artırmasının ardından Merkez Bankası’nın sadeleşme adımlarına başlayabileceğine ilişkin güçlü bir beklenti olmuştu.

Aralık ayını pas geçen Para Politikası Kurulu, daha sonra ocak ayından itibaren sadeleşme adımlarına başlayabileeceği mesajını vermişti. Ocak ayının da pas geçilmesinin ardından 26 Ocak tarihinde düzenlenen yılın ilk Enflasyon Raporu’na ilişkin basın toplantısında Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, piyasada merakla beklenen faizle ilgili olarak, “Tek faize geçebilir miyiz? Geçmeli miyiz? O sorunun cevabı; henüz değil. Çünkü bu geniş faiz koridoru, geçmişte küresel oynaklıkların yüksek olduğu dönemlerde bize oldukça faydalı oldu, yardımcı oldu” demişti. Bugün toplanacak Para Politikası Kurulu toplantısında da faizlere ilişkin herhangi bir adım atılması beklenmiyor. 

NE MESAJ VERİLECEK?

Para Politikası Kurulu’nun ardından yarın Merkez Bankası ekonomistlerle bir araya gelecek. Piyasa uzmanları bu toplantıda Merkez Bankası’nın küresel piyasalara ilişkin değerlendirmede bulunması bekleniyor. Son dönemde FED’in faiz artırımını ötelemesine yönelik tahminler, Japonya’nın negatif faize geçmesi, böylece Türkiye’ye sermaye akımının hızlanabileceğine yönelik verilecek mesajların faiz koridorunun üst bandında indirimine sinyal olabileceği yönünde bir beklenti bulunuyor.

Kimin görevi ne  zaman dolacak?

Başkan Erdem Başçı 19 Nisan 2016
Başkan Yardımcısı Turalay Kenç 29 Nisan 2016
Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya 29 Haziran 2016
Başkan Yardımcısı Necati Şahin 5 Haziran 2016
Başkan Yardımcısı Mehmet Yörükoğlu 3 Haziran 2016
Banka Meclisi Üyesi Ahmet Faruk Aysan 1 Mayıs 2016
Üye Abdullah Yavaş Mart 2018

YORUMLAR 1
  • Orhan 8 yıl önce Şikayet Et
    İndir şu faizi be adam
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR