Mehmet Baransu beraat etti
Taraf muhabiri Mehmet Baransu, yazdığı bir haber nedeniyle ''devletin güvenliğine ve siyasi yararlarına ilişkin gizli bilgileri açıklamak'' suçundan yargılandığı davada beraat etti.
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, sanık Mehmet Baransu'nun avukatı Veysel Ok katıldı.
Duruşmada esas hakkında mütalaasını açıklayan savcı Adnan Çimen, suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle sanığın beraatine karar verilmesini talep etti.
Mahkeme Heyeti de sanık Mehmet Baransu'nun üzerine atılı suçun yasal unsurları bulunmadığı gerekçesiyle beraatine hükmetti.
İDDİANAMEDEN
Cumhuriyet savcısı Hakan Karaali tarafından hazırlanan iddianamede, Baransu imzalı 30 Ağustos 2010'da yayınlanan haberde devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgilerin açıklandığı yönünde Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığınca suç duyurusu yapıldığı kaydedildi.
İddianamede, söz konusu haberde, ''Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Aslan Güner'in korgeneral rütbesi ile 2007'de istihbarat başkanlığı görevini yürüttüğü sırada, skandal bir olaya imza attığı ortaya çıktı. PKK'lıları dinleyeceğiz gerekçesiyle İsrail'den Genelkurmay Elektronik Sistemleri Komutanlığına alınan sistemle kamuoyunun yakından tanıdığı isimler dinlenmiş'' ifadelerinin yer aldığı belirtildi.
Gizli ibaresi taşıyan ''Genelkurmay Elektronik Sistemleri Komutanlığı'' başlıklı İstihbarat Başkanı Korgeneral Aslan Güner imzalı belgenin gazetede yayınlandığı kaydedilen iddianamede, ayrıca bir aracın plakasının açıkça yayınlandığı ve fotoğrafların altında ''İsrail'den alınan sistem, Ankara'da bir arabaya monte edildikten sonra 2 bin kişinin telefonu dinlenerek kayıt altına alınmış'' şeklinde ifadelerin yer aldığı bildirildi.
İddianamede, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığının bu bilgilerin ''devletin güvenliği veya iç ve dış yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgiler'' olduğuna dair yazıyı savcılığa gönderdiği anlatıldı.
Sanığın, devlet güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin ettiği iddiasıyla soruşturma başlatıldığı ancak sanık Baransu'nun bahse konu belgeleri temin ettiğine ilişkin delil bulunamadığı ifade edilen iddianamede, Baransu'nun bahse konu belgelerin yayınlanmasını sağladığından ''devletin güvenliğine ve siyasi yararlarına ilişkin gizli bilgileri açıklamak'' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi istenmişti.
-
salim turkel 14 yıl önce Şikayet Etvah baransu vah senin gibi yazar varsa eyer ben gazete okumuycam bundan sonra. baransumudur nedir bu adami taniyan bilen varmidir kendini akilli sanan uyanik filim aktorluyune soyunan bu adam kimdir boyundan fazla islere burnini surten bu adamin yuzunden bir tv kirmisimdir boyle yazarlardami vardir ulkemizde devamli sacmaliyor guya feneri kume dusurtecekmis senin sahinda feneri dusurtemez bunu o orumcek kafana sokki fener bahce ergenekon deyildir fener bahce oyle bir takimki icinde 30 milyon vatanina bagli dinine bagli bayragini canini verecek kadar seven bir taraftari vardir bunlarin icinde hayin yoktir sucluda yoktur gercek vatanseverler vardir ben acik konusim siyasi gorusum AKP dir ama bakiyorumda bu baransu her tv ye ciktiginda fener bahcemizle ugrasiyor hic bir zaman baska bir takimla ugrasmiyor bunlarin icinde bjk si var ts gs var hic birinin adini o agzina almamistir isi gucu fenere saldirmaktir akilli ol fener okyanus gibidir bogulursun isine bakBeğen
-
israfil yücetepe 14 yıl önce Şikayet EtKim bu Hasan?. Okuması yazması olmadan yorum yapabiliyor. Dehşet bir olay! Kim bu Hasan!Beğen
-
HASAN 14 yıl önce Şikayet EtKİMMİ BU ADAM ?.. TARAF GAZETESİ YAZARI ALLAH(CC)DOSTU MEHMET BARANSU.Öyle esrarengiz mesrarengiz falanda değil,senden benden daha akıllı ve VATAN SEVER VATAN EVLADI,Bundan sonrasınıda sen araştır sayın yücetepe,ama şunu unutma haaa senden benden çoook çok akıllı.senin benim gibi kıllı değil. AKILLI...Öyle çok bilmişlikte taslama.Beğen
-
israfil yücetepe 14 yıl önce Şikayet EtBu adam kim?. İlk gördüğüm günden beri, gayet esrarengiz biri gibi geldi. Nedense sevmedim bu adamı. Halbuki kesinlikle çok büyük bir başarı olarak gördüğüm ve de desteklediğim, bir komutanın el bombasının pimini çekip acemi askerlere verdiğini ve askerlerin bu yüzden öldüklerini ortaya çıkartmıştı. Yaşı henüz çok da küçük sayılır. 1977 doğumlu. Ama birçok kişinin ulaşamadığı bilgilere kolaylıkla ulaşabiliyor. Belki birileri servis ediyordur kendisinine. Ama neden buna? Yılların tecrübeli gazetecileri varken, neden bu şahıs? Henüz kimsenin elinde birşey yokken bile, şike dosyasındaki belgelerinin %30 civarındaki bilgiye sahip olduğunu söylüyor! Televizyonda bizzat duydum. Duymasam inanmazdım. Aklıma Doğu Perinçek geliyor. O da böyle ulaşılması zor bilgileri açıklayıp dururdu sanırım. Hakikaten kim bu adam?Beğen Toplam 1 beğeni